Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Відбулося засідання 32 сесії міської ради

Дата: 24.12.2017 09:22
Кількість переглядів: 909

Фото без опису

Депутатський склад міської ради зазнав змін – його ряди поповнив Мирослав Щур замість Володимира Присяжнюка, який написав заяву про вихід із депутатів у зв’язку із сімейними обставинами.

Далі на сесії слухали начальника відділу економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради Ігоря Ткачука, який презентував програму соціально-економічного розвитку громади на 2018 рік і коротко зупинився на тому, які ідеї вдалося втілити у році, що минає.

Отож, у 2017-му реалізовано тринадцять об’єктів за кошти, що надійшли, як субвенція на розвиток інфраструктури об’єднаних громад. Завдяки державному фонду регіонального розвитку замінили вікна та двері у Шумській ЗОШ І-ІІІ ст. №1. За кошти соцекономрозвитку стала можливою заміна даху у Стіжоцькому НВК, вікна у Рохманівській ЗОШ І-ІІ ст., розпочали роботи по утепленню фасаду першої шумської одинадцяти річки. Оскільки ці кошти є перехідними, то утеплятимуть фасад навесні, коли Фото без описубудуть відповідні погодні умови..

Не припиняється робота з грантовими програмами.

Для реалізації у 2018 році подали 33 проекти для фінансування з різних джерел – скільки з них вдасться втілити, стане відомо невдовзі. У рамках співпраці з ЄС планують забезпечити інтернет-зв’язком північну частину громади. Також програма включає перелік доріг, які є першочерговими для проведення ремонтних робіт.

Що із запланованого буде реалізовано – покаже час, але, як зазначив міський голова, прописують максимум проектів, адже може статися таке, що з’явиться додаткова можливість протягом року.

Депутати позитивно проголосували за дане питання і перейшли до розгляду чи не найголовнішого на сесії – бюджету громади на 2018 рік. Начальник фінансового управління Галина Кирея ознайомила із його основними складовими. Ріст ПДФО, який є Фото без описуголовним бюджетоутворюючим елементом, закладено на рівні 17%, оскільки зросте мінімальна заробітна плата. Прогнозують збільшення доходів від єдиного податку та податку на майно, які теж прив’язані до мінімальної зарплатні.

Щодо видатків, то і вони зростуть, головним чином – по відділу освітянському напрямку, оскільки з 1 січня 2018 року до громади переходить Шумська школа мистецтв, збільшено також вартість харчування дітей у дошкільних закладах та школах.

Субвенції на первинну медицину, яка знаходиться на території міської ради із 1 січня розпочне процес переходу до громади (депутати проголосували за створення комунального закладу Шумської міської ради «Шумський центр первинної медико-санітарної допомоги»), очікують наразі на півроку, оскільки з 1 липня 2018 вона фінансуватиметься з державного фонду «Здоров’я».

Галина Кирея зупинилася також на інших показниках бюджету та розповіла про трансферти, які громада має передати району.

Фото без описуПро проблеми, з якими доведеться стикатися у новому році, у міській раді знають і голові до цього, - зазначив міський голова Володимир Плетюк. Водночас, радує те, що цього річ прийнято бездефіцитний бюджет, якщо не рахувати не доданої освітньої субвенції. Як і те, що до питання бюджету доведеться повертатися навесні, коли реально бачитимуть, яким є перевиконання і можливість виділити фінансування на інші важливі цілі. Зокрема, це стосується проблеми доріг, адже наразі на це закладено мінімальну суму, оскільки бюджет розвитку є мізерним. Разом з тим, у питання розвиткових проектів працюватимуть над грантовими програмами.

На сесії міської ради затвердили статут  Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Шумської міської ради», який створили рішенням минулої сесії у рамках пілотного проекту міністерства соціальної політики. Він буде дещо відмінним від діючого районного і займатиметься питаннями надання соціальних послуг одиноким громадянам, учасниками АТО, кризовими категоріями дітей. Володимир Плетюк вкотре наголосив на тому, що розширення структури громади аж ніяк не потребує Фото без описудодаткового фінансування, адже досі кошти трансфертом передавали району, а відтепер трансферти стосуватимуться лише вторинної ланки медицини, придбання інсуліну, якого потребують 65 жителів громади, та утримання наразі 10 підопічним у геріатричному відділенні у с.В.Дедеркали. також трансфертом передадуть 112 тис. грн. Кременецькій районній раді – саме така сума необхідна для лікування двох жителів шумської громади, які проходять процедуру гемодіалізу у Кременецькій ЦРЛ.

На сесії міської ради встановили ліміти споживання енергоносіїв, затвердили впорядкування структури та чисельності виконавчого апарату , встановили ставки орендної плати на 2018 рік, врегулювали земельні відносини на території Шумської міської ради і інші питання.

 

Фото без описуБільш детальну інформацію читайте на сайті громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь