Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

З Днем народження, громадо!

Дата: 31.07.2017 09:04
Кількість переглядів: 1463

Фото без опису

Чудове, насичене, по-родинному тепле свято вирувало у Шумську в понеділок, 24 липня на день вшанування рівноапостольної княгині Ольги, адже рівно два роки тому було підписано розпорядження про створення Шумської об’єднаної територіальної громади. І міська рада, згуртувавши навколо себе 35 сіл, пішла у самостійне плавання, долаючи потужні хвилі децентралізаційних процесів.

 День громади став своєрідним підсумком роботи за два роки – час, коли доводилося радіти успішним крокам, вчитися на власних помилках, формувати нову команду, шукати креативних людей з сучасним мисленням і розвиватися.

Отож, на свято заслужили усі, тому організували його так, щоб було цікаво і малечі, і дорослим. Працівники Шумської міської ради подбали про те, щоб кожна хвилина була змістовно заповнена. Для жителів та гостей громади організували концерт талантів, дитячі розваги, ярмарок, дискотеку та відкрили спортивний майданчик.

Фото без опису

Спортивне поле зі штучним покриттям

Біля Шумської дитячо-юнацької спортивної школи за досить короткий проміжок часу  спорудили красиве футбольне поле зі штучним покриттям. Маленькі футболісти Шумщини отримали чудовий подарунок, про який мріяли давно. Свої вітання з приводу цього свята дарував народний депутат України, голова Тернопільської федерації футболу Тарас Юрик, який, власне, і став генератором такого дорогого подарунка громаді. Він зазначив, що ця спортивна ідея з’явилася два місяці тому. За місяць було зроблено основу, дякуючи В.Попику, і ще за один – решту робіт.

 Урочисте відкриття поля – добра справа, тому його освятив собор священиків Шумського благочиння Української Православної церкви Київського патріархату на чолі з благочинним Миколаєм Бабієм.  А перший удар по м’ячу на спортивному полі зробили міський голова Володимир Плетюк та голова Тернопільської федерації футболу, народний депутат України Тарас Юрик та повідомили, що чотири команди від Шумської ДЮСШ гратимуть у дитячо-юнацькій футбольній лізі, і усі вони отримали подарунок – по 5 м’ячів від федерації футболу Тернопільської області.

За здоровий спосіб життя

 Під час свята можна було взяти участь в інших спортивних заходах, яких організували чимало - армреслінг, шашки, дартс, теніс. Багато учасників старшого і молодшого віку виявили бажання позмагатися, найсильніші отримали медалі, грамоти та подарунки, усі учасники – солодкі смаколики від Шумської міської ради.

Фото без опису

 Того дня відбувся футбольний турнір на новому полі, у якому взяли участь три команди - з Шумської, Великодедеркальської та Кременецької ДЮСШ. Перемогу здобули гості – маленькі футболісти з Кременця, Шумська ДЮСШ посіла друге місце, а Великодедеркальська, відповідно, третє.

Шквал привітань – від гостей

 Існують різні думки щодо об’єднання громад, проте все ж більше позитивних, бо люди починають переконуватися, що це - крок для розвитку.

 Як зазначив у своєму виступі Шумський міський голова Володимир Плетюк, два роки тому у Тернопільській області створено найбільшу громаду. 35 сіл і місто об’єдналися у дружню сім’ю. Минуло не так багато часу, але навіть найзапекліші скептики можуть переконатися у правильності вибору, і те, що об’єднання дає хороший результат і перспективу. На шляху об’єднання Шумська громада була першопрохідцем, і вже за такий короткий час про наш Шумськ дізналися у всіх куточках України.

Фото без опису Привітати шумчан з цією, хоч і невеличкою, але важливою, датою прибуло багато гостей. Свої побажання адресували заступник голови Тернопільської ОДА Олег Валов, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, народні депутати України Тарас Юрик та Михайло Головко, голови райдержадміністрації та районної ради Юрій Головатюк та Тарас Корець, виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак, депутат Шумської районної ради Василь Габор, міські голови Лановець, Кременця, Збаража та Тернополя, Кунівський та Великодедеркальський сільські голови.

 На адресу Шумського міського голови Володимира Плетюка звучало чимало хороших, добрих, теплих слів. Бо наш Шумськ нині – в епіцентрі державотворчих процесів в Україні, про нас знають, запитують про досвід. І в цьому значна заслуга Володимира Плетюка з командою однодумців.

Заспівай, родино

 Та яке ж свято без концерту? Завдяки режисеру Марії Бензель присутні могли насолодитися масштабним співучим зорепадом та запальними танцями.

 Про зародження Шумська розповідали князь Василько (Ігор Захожий), Гремислава (Людмила Вознюк), дулібка (Марія Антонюк) та літописець (Андрій Хом’як).

Фото без описуМузичні піснеспіви звучали у виконанні народної аматорської хорової капели, дитячого хору Шумської школи мистецтв, зразкового фольклорного ансамблю «Перлинка», фольклорних колективів сіл Залісці, Бірки, Шумбар, Сураж, Кордишів, Потуторів. Шквал оплесків отримав гурт «Побратими» (с.Стіжок). Зачарували своїм співом сімейні дуети Мушинських (с.Биківці) та Зелінських (м.Шумськ). Ніжні, мелодійні, ліричні пісні звучали від Ангеліни Яковишиної, Марічки Антонюк, Ірини Дацюк, Ольги Івасюк, Валерії Листопадської, Богдана Золотуна, Олександра Лістовського, Зої Токарської, Наталії Колесник, заслуженого працівника культури України Василя Ільківа, Віктора Коберського. Танцювальні композиції виконали хореографічні ансамблі Шумської школи мистецтв та районного Будинку культури. 

 Вірш «Моя сім’я» декламувала Христина Гук, а Олександр Івасюк потішив грою на акордеоні, виконавши соло.

 Творчо привітали зі святом і сусідні громади з м.Кременець та зачарував своїми піснями народний хор «Калина» (с.В.Дедеркали).

 На Дні громади нагороджували кращих з кращих у різних номінаціях. Вони отримали почесні грамоти та подарунки.

 Також схилили голови та згадали світлі імена тих голів селищних рад, хто відійшов у Вічність.

Усього - досхочу

 Працівники Шумської центральної бібліотечної системи розгорнули виставку «Мій рідний край, я тут живу», де представлено перші кроки, перші здобутки Шумської об’єднаної територіальної громади. Також діяла книжкова виставка відомих митців краю. Спільно з працівниками музею організували старовинну - «Наша минувшина».     

Фото без опису Вирувала на території, де відбувалося свято, смачна «Волинська гостина», яка була представлена усіма селами громади. Яких тільки смаколиків тут не було! Господині з любов’ю їх готували та запрошували поласувати оригінальними витворами. А смачна гречана каша, приготована працівниками міської ради  та шумськими МНСниками у польовій кухні, смажене порося, яке спонсорував підприємець Ігор Костюк, запашна рибна юшка від Юлії Максимчук не залишили байдужими навіть найвишуканіших гурманів. До того ж, пригощали цим безкоштовно.

Свято – з подарунками

 Чимало подарунків того дня отримали жителі громади. Народний депутат України Михайло Головко спонсорував сцену та дискотеку з діджеєм SOUNDUR, де проходило святкове дійство. А для підняття настрою - виступ народного артиста України Гриця Драпака. Солодким подарунком для всієї Шумської громади був великий торт від Шумської райдержадміністрації та районної ради. Презентом від самої винуватиці свята - Шумської міської ради - безкоштовне відвідування атракціонів для дітей воїнів АТО та з малозабезпечених сімей.

 Увечері заряджали енергією Сашко Невже та гурт «ТоШоНаДо».

 Свято відбулося у прекрасній, доброзичливій атмосфері, у Шумській міській раді кажуть, щовдячні усім, хто долучився до відзначення другої річниці створення громади. Хоча це і невеликий вік, проте добрі результати є, а, головне, у планах – нові проекти, нові задуми, нові ідеї.

Фоторепортаж з святкування Дня Громади переглядайте за посиланням:

День громади міста Шумськ 24.07.2017р.

 Мар’яна ПАРАЩИНЕЦЬ.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь