Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Прес-релізи вересень

Дата: 29.09.2022 12:10
Кількість переглядів: 208

Розмір допомоги від ФССУ за один день лікарняного зріс до 428 гривень

Попри воєнний стан допомога від Фонду соціального страхування України на час лікування продовжує зростати. За підсумками восьми місяців 2022 року за кожен день перебування на лікарняному ФССУ у середньому виплачує допомогу у розмірі 428,37 гривні – це на 15,9% більше, ніж за той же період минулого року.

Усі види допомог виплачуються Фондом соціального страхування України у повному обсязі. 

Крім того, аби забезпечити виплати лікарняних попри чисельні складнощі проведення фінансування на тимчасово окуповані території, для українців, чиї роботодавці залишились в окупації, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих від ФССУ коштів, фахівцями Фонду було напрацьовано механізм призначення виплат без залучення роботодавця. У таких випадках виплати призначаються застрахованій особі напряму – для цього необхідно звернутись у відділення Фонду за місцем обліку як ВПО або реєстрації.

Перелік усіх працюючих відділень Фонду, графік їх роботи та контакти за посиланням: https://bit.ly/3LaDkIw.

Нагадаємо, дата фінансування лікарняних і декретних допомог прямо залежить від дати прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець подає до ФССУ за лікарняним працівника. Слідкувати за станом фінансування можна у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund (орієнтуйтесь на дату прийняття заяви від вашого роботодавця).

 

Фонд виплатив вже 689 мільйонів гривень щомісячних страхових виплат у вересні

Щомісячні страхові виплати від Фонду соціального страхування України упродовж вересня вже отримали понад 107 тисяч потерпілих на виробництві та членів їх родин.

Загалом у цьому місяці перераховано на банківські картки або доставлено листоношами вже понад 689 мільйонів гривень щомісячних страхових виплат.

При цьому ФССУ вже направлено кошти для здійснення щомісячних виплат у повному обсязі – перерахування потерпілим займе декілька банківських днів, на жаль, під час війни строки перерахування можуть подовжуватись. Загалом на проведення виплат у цьому місяці Фонд направив понад 929 мільйонів гривень.

Нагадаємо, такі виплати в повному обсязі компенсують потерпілим внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності та фінансуються у наступному місяці за попередній.

Оперативна інформація про стан фінансування страхових виплат, лікарняних і декретних допомог оновлюється у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund.

 

За допомогами від ФССУ звернулись 1,75 млн людей – їм нараховано виплати на 10 млрд грн

Усі українські працівники мають право на компенсацію втраченого заробітку за час тимчасової втрати працездатності, догляду за хворими родичами, самоізоляції від COVID-19, на період відпустки по вагітності та пологах. У період війни цей страховий захист зберігається і продовжує забезпечуватись Фондом соціального страхування України.

Упродовж січня–серпня 2022 року за виплатами відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування звернулись понад 1,75 мільйона українців. Для них було нараховано матеріальне забезпечення (зокрема, лікарняні і декретні допомоги) на суму майже 10 мільярдів гривень.

Розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності залежить від тривалості страхового стажу працівника та складає 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж – понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства).

Нагадаємо, попри воєнний стан розмір допомог від Фонду соціального страхування України продовжує зростати. Так, виплати від ФССУ за кожен день перебування на лікарняному зросли на 15,9% та сьогодні складають у середньому 428,37 гривні/день.

Слідкувати за станом оплати лікарняних можна онлайн у телеграм-каналі Фонду: https://t.me/socialfund за тегами #фінансування_оперативно та #фінансування_страхувальників.

 

Внаслідок бойових дій постраждали 573 працівники, 177 з них загинули

З початку війни на підприємствах України зафіксовано 573 постраждалих внаслідок бойових дій працівників (+11 за останній тиждень).

З них під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії загинуло 177 українців.

Найбільша кількість потерпілих серед працівників підприємств, зареєстрованих:

- у Києві – 104 постраждалих, 34 з яких травмовані смертельно;

- Миколаївській області – 69 постраждалих, 26 смертельно;

- на Донеччині – 59 постраждалих, 10 смертельно;

- Дніпропетровщині – 53 постраждалих, 20 смертельно;

- у Харківській області – 50 постраждалих, 11 смертельно;

- Вінницькій області – 36 постраждалих, 10 смертельно;

- Запорізькій області – 34 постраждалих, 4 смертельно;

- Чернігівській області – 28 постраждалих, 8 смертельно;

- Сумській області – 25 постраждалих, 10 смертельно;

- Київській області – 24 постраждалих, 11 смертельно;

- а також у Кіровоградській області – 23 постраждалих, 11 смертельно.

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників внаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування.

Усі працівники, постраждалі під час роботи внаслідок бойових дій, забезпечуються Фондом соціального страхування України страховими виплатами і медико-соціальними послугами.

Потерпілі зі стійкою втратою працездатності упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я крім одноразових допомог також забезпечуються Фондом щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

Зверніть увагу, до відомостей про кількість постраждалих не включаються військовослужбовці, поліцейські, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС та ін.

 

Щомісячні страхові виплати від ФССУ зросли на понад 800 гривень

Середній розмір щомісячної страхової виплати від Фонду соціального страхування України склав за підсумками серпня 5 112,60 гривні – на 801,72 гривні, або 18,6% більше порівняно з тим же періодом 2021 року.

Такі страхові виплати ФССУ щомісяця фінансує для українців, які отримали стійку втрату працездатності, інвалідність внаслідок професійної діяльності, а також для родин потерпілих в разі їх смерті.

Розмір виплат зріс, зокрема, внаслідок проведеного фахівцями Фонду перерахунку – попри чисельні технічні складнощі в умовах воєнного стану, у березні цього року працівники ФССУ здійснили перерахунок розміру щомісячних страхових виплат для всіх потерпілих. Так, попри активні бойові дії, перерахунок було вчасно проведено для потерпілих Донеччини, Київщини, Луганщини, Харківщини, Херсонщини та всіх інших регіонів.

Нагадаємо, у вересні ФССУ вже направив кошти для здійснення щомісячних виплат у повному обсязі для потерпілих зі всієї України. Водночас, на жаль, у період війни строки безпосереднього перерахування можуть подовжуватись. Загалом на проведення щомісячних виплат у цьому місяці Фонд направив понад 929 мільйонів гривень.

 

ФССУ  призначив понад 10,4 мільйона гривень страхових виплат постраждалим внаслідок бойових дій і сім'ям загиблих

Поранення чи смерть внаслідок бойових дій під час виконання посадових обов’язків є страховим випадком – Фонд соціального страхування України гарантує виплати і медико-соціальні послуги для всіх українських працівників, які постраждали на роботі через російську агресію.

З початку повномасштабного вторгнення Фонд соціального страхування України вже призначив такі страхові виплати, пов’язані із травмами або смертю через бойові дії, на суму понад 10,4 мільйона гривень. Серед них одноразові допомоги сім’ям і утриманцям померлих внаслідок бойових дій, одноразові допомоги постраждалим працівникам, допомоги по тимчасовій втраті працездатності та щомісячні страхові виплати, які Фонд виплачуватиме потерпілим до повного відновлення здоров’я або пожиттєво.

Нагадаємо, також потерпілі мають право на забезпечення медико-соціальними послугами за кошти Фонду – від санаторно-курортного лікування до оплати необхідного медичного чи постійного стороннього догляду, побутового обслуговування тощо.

Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників внаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування, після завершення якого призначаються страхові виплати.

Фонд соціального страхування України наголошує на потребі чіткого і безумовного дотримання інструкцій з охорони праці, слідування в укриття в разі повітряних тривог і інформування про них на підприємствах, розробленні і впровадженні алгоритмів дій працівників у випадку небезпеки.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь