Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Прес-релізи вересень

Дата: 16.09.2022 10:00
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

Фонд виплатив вже 392 мільйона гривень щомісячних страхових виплат у вересні

Щомісячні страхові виплати від Фонду соціального страхування України упродовж вересня вже отримали понад 64 тисячі потерпілих на виробництві та членів їх родин.

Загалом у цьому місяці перераховано на банківські картки або доставлено листоношами вже майже 392 мільйона гривень щомісячних страхових виплат, фінансування триває.

Такі виплати в повному обсязі компенсують потерпілим внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності та фінансуються у наступному місяці за попередній.

Оперативна інформація про стан фінансування страхових виплат, лікарняних і декретних допомог оновлюється у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund.

 

Етапи проходження е-лікарняного для фінансування допомоги

Щодня до Фонду соціального страхування України надходить на оплату 21,4 тисячі лікарняних на загальну суму близько 70 мільйонів гривень – вони містяться в понад 4 тисячах заявах-розрахунках, які роботодавці формують за лікарняними працівників і подають до ФССУ.

І хоча запровадження електронних лікарняних дозволило автоматизувати процес отримання допомог для працівників (українцям тепер не потрібно передавати свій лікарняний чи інші паперові документи, усе вже є в системі!), сам по собі е-лікарняний не містить фінансових даних. Тож для оплати все ще потребує додаткового опрацювання з боку роботодавця і пильного контролю фахівців Фонду соціального страхування України з подальшою верифікацією.

Навіть досвідчені бухгалтери подекуди припускаються помилок при розрахунку – 30% заяв-розрахунків, що надходять до Фонду, містять помилки. Вони впливають на розмір допомоги та можуть призвести до надмірних видатків, тож фахівці ФССУ щоденно перевіряють тисячі лікарняних, аби всі працівники отримали справедливі виплати, а система соціального страхування працювала ефективно.

Автоматизована перевірка лікарняних сигналізує про факт наявності помилок, однак виправити їх можливо лише вручну у тісній взаємодії фахівця Фонду соціального страхування України та роботодавця – працівники Фонду знають усіх своїх страхувальників і тримають із ними постійний зв’язок.

Розрахунково, робота фахівців ФССУ з перевірки та виправлення помилок у заявах дозволяє упередити необґрунтовані та надмірні видатки з бюджету Фонду на від 3 до 6 мільярдів гривень щороку.

 

 

 

Внаслідок бойових дій постраждали 555 працівників, 163 з них загинули

З початку війни на підприємствах України зафіксовано 555 постраждалих внаслідок бойових дій працівників (+6 за останній тиждень).

З них під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії загинуло 163 українці.

Найбільша кількість потерпілих серед працівників підприємств, зареєстрованих:

- у Києві – 97 постраждалих, 32 з яких травмовані смертельно;

- Миколаївській області – 69 постраждалих, 26 смертельно;

- на Дніпропетровщині – 53 постраждалих, 11 смертельно;

- Донеччині – 52 постраждалих, 10 смертельно;

- у Харківській області – 46 постраждалих, 9 смертельно;

- Вінницькій області – 36 постраждалих, 10 смертельно;

- Запорізькій області – 33 постраждалих, 3 смертельно;

- Чернігівській області – 28 постраждалих, 8 смертельно;

- Сумській області – 25 постраждалих, 10 смертельно;

- Київській області – 24 постраждалих, 11 смертельно;

- а також у Кіровоградській області – 23 постраждалих, 11 смертельно.

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників внаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування.

Усі працівники, постраждалі під час роботи внаслідок бойових дій, забезпечуються Фондом соціального страхування України страховими виплатами і медико-соціальними послугами.

Потерпілі зі стійкою втратою працездатності упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я крім одноразових допомог також забезпечуються Фондом щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

Зверніть увагу, до відомостей про кількість постраждалих не включаються військовослужбовці, поліцейські, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС та ін.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь