Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Прес-релізи липень

Дата: 08.07.2022 15:23
Кількість переглядів: 256

 

Внаслідок бойових дій постраждали 414 працівників, 127 з них загинули

З початку війни внаслідок бойових дій на підприємствах України зафіксовано 200 випадків травмування та/або смерті працівників, більшість з яких групові.

Під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії постраждали 414 працівників (+59 за останній тиждень), 127 з них загинули.

Найбільша кількість потерпілих зареєстрована:

- у Миколаївській області – 65 постраждалих, 26 з яких травмовані смертельно;

- у Києві – 78 постраждалих, 22 смертельно;

- на Донеччині – 43 постраждалих, 9 смертельно;

- на Дніпропетровщині – 43 постраждалих, 7 смертельно;

- у Харківській області – 31 постраждалий, 8 смертельно;

- у Чернігівській області – 24 постраждалих, 7 смертельно;

- у Сумській області – 22 постраждалих, 8 смертельно;

- у на Київщині – 21 постраждалий, 9 смертельно.

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників внаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування.

Усі працівники, постраждалі під час роботи внаслідок бойових дій, забезпечуються Фондом соціального страхування України страховими виплатами і медико-соціальними послугами.

Потерпілі зі стійкою втратою працездатності упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я крім одноразових допомог також забезпечуються Фондом щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

Зверніть увагу, до відомостей про кількість постраждалих не включаються військовослужбовці, поліцейські, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС та ін.

 

Фонд виплатив понад п’ять мільярдів гривень лікарняних за час війни

Державний страховий захист від Фонду соціального страхування України зберігається для працевлаштованих українців попри воєнний стан. З початку війни Фонд виплатив застрахованим особам з усієї України понад п’ять мільярдів гривень лікарняних і декретних – допомоги від ФССУ отримав майже один мільйон українців.

Найбільше виплат отримали застраховані особи, працевлаштовані у київських роботодавців – за час війни ФССУ профінансував для них майже 1,2 мільярди гривень допомог. На другому місці за обсягом виплат лікарняних працівники Дніпропетровщини – їм виплачено 461 мільйон гривень, на третьому місці – Львівщина, 408,6 млн гривень.

Аби забезпечити виплати лікарняних попри чисельні складнощі проведення фінансування на тимчасово окуповані території, для українців, чиї роботодавці залишились в окупації, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих від ФССУ коштів, фахівцями Фонду було напрацьовано механізм призначення виплат без залучення роботодавця. У таких випадках виплати призначаються застрахованій особі напряму – для цього необхідно звернутись у будь-яке зручне відділення Фонду, яке має можливість продовжувати роботу.

Перелік усіх працюючих відділень Фонду, графік їх роботи та контакти за посиланням: https://bit.ly/3LaDkIw

Нагадаємо, дата фінансування лікарняних і декретних допомог прямо залежить від дати прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець подає до ФССУ за лікарняним працівника. Слідкувати за станом фінансування можна у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund (орієнтуйтесь на дату прийняття заяви від вашого роботодавця).

 

З 01 липня в Україні зріс прожитковий мінімум та пов’язані з ним страхові виплати

З 01 липня 2022 року в Україні планово збільшився розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб – з 2 481 гривні до 2 600 гривень.

Відповідно зросла сума пов’язаних з ним одноразових допомог, які фінансуються Фондом соціального страхування України для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також осіб, які мають право на виплати в разі втрати годувальника.

Так, для осіб, у яких право на страхові виплати від Фонду настане з 01 липня цього року, розмір допомоги складе:

• потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві відповідно до ступеня втрати професійної працездатності (максимально 17 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, при 100% втрати працездатності) – 44 200 грн;

• сім’ї у разі смерті потерпілого (100 розмірів прожиткового мінімуму) – 260 000 грн;

• утриманцю у разі смерті потерпілого (20 розмірів прожиткового мінімуму) – 52 000 грн.

Раніше ці виплати становили 42 177 грн, 248 100 грн, 49 620 грн відповідно.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь