Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

ДУ «Центр пробації»: нові можливості

Дата: 30.06.2020 09:22
Кількість переглядів: 788

Фото без опису

 

Одним із основних принципів на яких будується пробація є індивідуальний підхід до її клієнтів, що в свою чергу потребує налагодження позитивного психологічного контакту з кожним. Крім того, багаторічна практика свідчить, що реалізація корекційних заходів не приведе до бажаних результатів, якщо самі засуджені не захочуть детально розібратись в особливостях свого характеру, критично поставитися до себе та свідомо, систематично займатися самовихованням, відновленням, формуванням і розвитком позитивних рис, звичок тощо.

На сьогоднішній день залучення на добровільних та безкорисних засадах волонтерів для пробації є ключовим, адже це не лише небайдужі до чужих проблем, але й різні за професією, віросповіданням та життєвим досвідом люди, які мають намір допомогти таким же різним, зі своїм потребами, клієнтам пробації.

Так, Шумським районним сектором філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області в особі начальника укладено договір з волонтером, психологом за освітою, про провадження волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією, з метою надання допомоги у подоланні психологічних бар'єрів при взаємодії з суб’єктами пробації, розв’язанні психологічних проблем засуджених, які порушують нормальну життєдіяльність, а також наданні відповідних рекомендацій персоналу пробації в роботі з їх клієнтами. Також передбачається робота волонтера-психолога із суб’єктами пробації над мотивацією засуджених до змін, що є актуальним напрямом діяльності.

Варто зазначити, що волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється за різноманітними напрямами, такими як: сприяння уповноваженим органам з питань пробації у здійсненні наглядових заходів за місцем проживання, роботи та навчання суб’єктів пробації; участь у складанні та реалізації планів виховної роботи із суб’єктами пробації; участь у складанні та реалізації індивідуальних планів роботи із суб’єктами пробації; участь у проведенні індивідуально-профілактичної роботи із суб’єктами пробації; надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги суб’єктам пробації; сприяння у працевлаштуванні суб’єктів пробації, залучення їх до навчання, виховних заходів та соціально-корисної діяльності; сприяння у реалізації пробаційних програм стосовно осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням; участь у реалізації інших заходів, спрямованих на виправлення суб’єктів пробації та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних  злочинів та правопорушень тощо.

Звісно, волонтерство – не робота, це на 100% покликання. Більше того, здійснення волонтерства в пробації – це велика соціальна відповідальність. Але, однозначно, своєю самовідданою й добровільною працею в будь-якій сфері, волонтери роблять нашу державу сильнішою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь