Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

СКАЖЕМО «НІ» КОРОНАРІВУСУ!

Дата: 09.04.2020 08:22
Кількість переглядів: 1309

Фото без опису

 

 

Сьогодні, у нелегкий, не лише для України, а і для усього світу час, необхідно проявляти людяність та милосердя до ближніх, як ніколи потрібно оглядатися навкруги. Шумська ОТГ не змогла стояти осторонь подій, що відбуваються, пов’язаних з поширенням коронавірусу та впровадженням карантину, тому розпочала активну діяльність, аби подолати проблеми.  

Від початку оголошення пандемії ми всіляко намагалися допомогти насамперед медичній сфері. Адже на сьогодні, особливо зросла роль медичних працівників, на плечі яких лягла чи не найбільша відповідальність за ефективність протидії підступній недузі, порятунок хворих людей. Тому пріоритетною діяльності міської ради є медична галузь,  її проблеми та першочергові завдання. Шумська громада з усіма структурними підрозділами долучилися до ініціативи із збору коштів. Зокрема, знаючи про проблеми з дихальними апаратами, які є життєво необхідними для лікування хворих, кошти зібрані працівниками, будуть спрямовані на придбання концентратора кисню для Шумської ЦРЛ. Це прилад, що допомагає насичувати киснем кров людини, легені якої вражені, зокрема пневмонією.

Була організована благодійна акція, у ході якої зібрано близько 200 тис. грн: безпосередньо міською радою – 40 тисяч гривень, а відділом освіти, культури, молоді та спорту Шумської міської ради та закладами освіти та культури – 156 тисяч. Рішення кожного у внесенні своєї лепти задля доброї справи було добровільне. 

Також, у період пандемії коронавірусу виникла потреба у засобах індивідуального захисту для пересічних жителів громади. Шумська міська рада та волонтери «Схід і Захід єдині» передали тканину закладам освіти. До пошиття багаторазових захисних масок долучилися заклади освіти міської ради: Шумський НВК, Шумський МНВК, Шумська ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Шумський ЦПР, Бриківський НВК, Рохманівська ЗОШ І-ІІ ст., Рохманівський дитячий садок, Тилявський НВК. Крім того, забезпечують тканину з домашніх запасів працівники Шумської міської ради. Маски уже роздані жителям Шумської громади проте шиються й надалі. До слова, окрім тканини волонтери «Схід і Захід єдині» разом з міською радою роздали маски абсолютно усім без винятку структурним підрозділам громади, а насамперед тим, які мають постійний безпосередній контакт з людьми.

За кошти міського бюджету та за підтримки ФОП Володимир Фендич, ФОП Сергій Петрук було сформовано 130 пакунків з найнеобхіднішими продуктами харчування для найвразливіших верств населення.

Крім цього, можна впевнено стверджувати, що Шумська громада не зупиниться на цих заходах, а надалі об’єднуватиметься у боротьбі з коронавірусом!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь