Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Звітує Центр надання адміністративних послуг

Дата: 19.07.2019 14:39
Кількість переглядів: 530

        Фото без опису

 

   Відділ «Центр надання адміністративних послуг» Шумської міської ради (далі -Центр) працює 2 роки 8 місяців  (дата відкриття–12.10.2016 року) та є моделлю інтегрованого офісу, тобто працює за принципом «єдиного вікна».

       Робота Центру  в І півріччі 2019  році була спрямована на забезпечення якісного рівня обслуговування відвідувачів. Насамперед це просторі і прозорі, сучасно оформлені приміщення комфортні для відвідувачів. Належне комп´ютерно-технічне оснащення, доступ адміністраторів до необхідних баз даних.

        Години прийому відвідувачів ЦНАП визначені у відповідності з потребами мешканців громади та відповідають вимогами Закону про адміністративні послуги. На сьогодні години прийому встановлені: Понеділок 08:00-17:15 Вівторок 08:00-20:00 Середа 08:00-17:15 Четвер 08:00-17:15 П’ятниця 08:00-16:00 Без перерви на обід.  Субота, неділя – вихідні.

        На виконання технічного завдання для модернізації  ЦНАП у рамках фази впровадження програми  «U-LEAD З Європою» від 07 серпня 2018р. Дотримуючись Концепції  відділу «Центр надання адміністративних послуг» Шумської міської ради (затвердженої Рішенням сесії №2702 від 23 квітня 2019 р.), з метою створення доступних та зручних умов для реалізації та захисту прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб щодо отримання адміністративних послуг, максимального наближення найбільш популярних, затребуваних послуг до кожного мешканця громади. На сесії Шумської міської ради 27 червня 2019 року було прийнято рішення № 2802 «Про затвердження переліку адміністративних послуг, які надаються через Центр». Перелік з урахуванням змін налічує 234 видів послуг, але 11видів послуг, які належать до повноважень Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області та Головного територіальної управління юстиції у Тернопільській області будуть впроваджені лише після підписання узгодженого рішення про співпрацю та виконання сторонами його вимог.

      За І півріччя 2019 р. через Центр надано 7 163 адміністративних послуги та 1 590 консультацій, зокрема:

-  послуги міської ради – 5 124 (відділ державної реєстрації – 1 362; відділ освіти, молоді та спорту; відділ земельних відносин. Видано довідок міської ради – 1 756);

- послуги Державної міграційної служби – 1 666;

- послуги Управління соціального захисту населення Шумської РДА- 249;

- послуги Держгеокадастру – 122;

- документи дозвільного характеру -2.

     За звітний період до міського бюджету надійшло близько 421 тис. грн., з них: 

 - 252 тис. грн. за оформлення паспортів громадянина України у формі ІД картки та паспортів громадянина України для виїзду за кордон;

- 156 тис. грн. за державну реєстрацію  речових прав;

- 13 тис. грн реєстрація місця проживання, витяги з ДЗК.

       В Центрі  забезпечено надання банківських послуг – встановлено платіжно-банківський термінал від Акціонерного товариства «Український будівельно-інвестиційний банк». Це дозволило забезпечити зручне і головне, швидке та комплексне обслуговування відвідувачів. Тепер відвідувачі ЦНАП можуть сплатити за послугу безпосередньо в приміщенні ЦНАП, що дає змогу зменьшити витрати часу для надання послуги.

        Для зручності відвідувачів, які на прийом приходять разом з дітьми, в приміщені Центру організовано дитячий куточок. У розпорядженні маленьких відвідувачів мольберт, кольорові олівці, розмальовки та іграшки, які вони із задоволенням використовують, доки дорослі вирішують свої справи.

        Крім іншого, у січні 2019 року Центр прийняв участь у компанії з підвищення якості обслуговування відвідувачів ЦНАП, яка реалізується за ініціативи Офісу реформи адміністративних послуг спільно з Міністерством економічного розвитку та торгівлі України. В рамках компанії Центр отримав інформаційні постери, стенд для книги відгуків, довідник з питань надання адміністративних послуг. Також в Центрі впроваджуються ініціативи щодо налагодження комунікацій із відвідувачами через сервіс Google Maps. Офіс реформи адміністративних послуг виготовив та надіслав для нашого Центру інформаційні продукти з QR-кодами, а саме, таблички «Розкажи нам про свої враження від візиту до ЦНАП», за допомогою яких відвідувачі можуть знайти наш Центр на карті та залишити відгук про нашу роботу.

        З початку 2019 року на Тернопільщині стартувала робота з підготовки Стратегії регіонального розвитку. Одним з пріоритетних напрямків нової Стратегії є розвиток сфери надання адміністративних послуг. Відділ «Центр надання адміністративних послуг» Шумської міської ради є майданчиком кращих практик ЦНАПів у реалізації проектної ідеї «Забезпечення участі громадськості та місцевого самоврядування ОТГ Тернопільської області в сфері надання адміністративних послуг» в рамках спільного проекту Уряду Швеції та ПРООН в Україні «Посилене партнерство для сталого розвитку».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь