Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

З 1 квітня Уряд запроваджує допомогу багатодітним сім’ям: 1700 гривень на третю і кожну наступну дитину

Дата: 09.04.2019 08:13
Кількість переглядів: 702

З 1 квітня 2019 року в Україні збільшується допомога багатодітним сім’ям. Уряд виплачуватиме батькам на кожну третю і наступну дитину щомісяця 1 700 грн. Виплати здійснюватимуться до тих пір, поки дитині не виповниться 6 років.

             Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, має змогу з 1 квітня оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6-ти років, держава виплатить на кожну з них по 1 700 грн. Це додатково до щомісячних 860 грн. допомоги при народженні дитини.

               Призначення і виплата допомоги здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання особи, яка претендує на призначення допомоги. Допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами, та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно. У разі коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.

            Допомога за місцем фактичного проживання призначається за умови неотримання зазначеної допомоги за зареєстрованим місцем проживання заявника та надається одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною. Документи, необхідні для призначення допомоги, подаються заявником особисто.

Як отримати виплату?

  1. допомога надається одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною (довідка про склад сім’ї);
  2. документи, необхідні для призначення допомоги, подаються заявником особисто за  умови  пред’явлення  паспорта  або іншого  документа,  що  посвідчує  особу  та  довідки  про присвоєння   реєстраційного   номеру   облікової   картки платника податків;
  3. заява  одного  з  батьків,  з  яким  постійно проживає дитина, що складається за формою, затвердженою Міністерством соціальної політики України;
  4. посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);
  5. свідоцтва про народження всіх  дітей (з пред’явленням оригіналів);
  6. Виплати здійснюватимуться через Укрпошту чи уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї.

Ідентифікаційні номери та паспорти дітей (при наявності).

Для громадян, які звернуться у період з квітня по червень 2019 р. включно за наданням допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, зазначена допомога призначається з 1 квітня 2019 року.

Багатодітні сім’ї  мають право подати  заяву з документами до  суб’єктів надання адміністративної послуги:

 Старостати Шумської ОТГ; Відділ праці та соціального  захисту населення та Центр надання адміністративних послуг Шумської міської ради: м. Шумськ, вул. І.Франка, 30 .;

Управління    соціального захисту населення Шумської РДА: м. Шумськ, вул. Українська, 59


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь