Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Рада регіонального розвитку у м. Шумськ

Дата: 13.02.2019 16:49
Кількість переглядів: 590

Фото без описуЗасідання Ради регіонального розвитку Шумщини, яке відбулося 05 лютого, було спрямоване не лише на підведення підсумків, а й на розробку стратегії розвитку району та громади на найближчих три роки. Адже саме на такий термін нині розробляють стратегічне планування провідні компанії у всьому світі.

Головними темами засідання стали питання проведення в районі ключових реформ, зокрема медичної та освітньої, створення привабливого інвестиційного середовища для розвитку підприємництва в районі. Не оминули під час засідання і питання децентралізації.

За словами очільника області Степана Барни, завдяки впровадженню реформи децентралізації влади власні доходи місцевих бюджетів зросли в кілька разів. Це дало змогу значно покращити інфраструктуру в громадах, стимулювати розвиток багатьох галузей економіки.

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна наголосив, що Шумщина одна з перших, хто втілив реформу децентралізації в життя, дана реформа здійснювалась для того, щоб наблизити владу до людей, скоротити відстань від людини до громади, яка має реальний фінансовий ресурс для вирішення проблем. Децентралізація – це не лише перерозподіл грошей на місця, на задоволення самих невідкладних потреб громад, але і прийняття політичних та владних рішень, а також чіткий розподіл відповідальності між центральною і місцевою владою.

«В об’єднаних громадах сьогодні найбільше ремонтуються школи, дитячі садочки, місцеві дороги. Адже для цього є відповідний ресурс, є лідери громад, які ведуть за собою людей, і повині мати відчуття відповідальності перед місцевими жителями», зауважив Степан Барна.

Основні напрямки проекту стратегії розвитку Шумської громади на період 2019-2021 років та про виконану роботу соціально економічного ровитку за період 2016-2018 років представив учасникам засідання Шумський міський голова Володимир Плетюк.

Підводячи підсумки засідання Ради регіонального розвитку Шумського району голова райдержадміністрації Юрій Головатюк наголосив: “Необхідно вибудувати чітку стратегію розвитку на майбутнє – запланувати на наступні роки навіть більше проектів ніж у попередні роки, щоб всі заклади, всі дороги, інфраструктурні об’єкти на території району відповідали високим стандартам. Це мають бути проекти, які поліпшать життя громад та нададуть їм можливість розвиватися.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь