Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Запровадження ефективної системи поводження з побутовими відходами.

Дата: 11.02.2019 11:36
Кількість переглядів: 1315


Фото без опису

Немає нічого більш впорядкованого, ніж природа.

Творіння природи досконаліше творінь мистецтва.

                                                                                Цицерон

Неправильне поводження з відходами вкрай негативно позначається на екологічній ситуації, а накопичення  відходів, особливо токсичних, є джерелом тривалого негативного впливу на стан здоров’я людей і якість навколишнього природного середовища.

 Розвинені країни Європи вже давно навчилися не тільки отримувати з відходів енергію (в Україні існує лише один такий завод), а й заробляти на смітті. Тому експерти зауважують, що Україні вкрай потрібно створювати інфраструктуру з роздільного збору, сортування та утилізації твердих побутових відходів (ТВП).

 Надзвичайно важливо розробити і впроваджувати системи сортування і переробки відходів. На жаль, залишається достатньо низький рівень екологічної свідомості наших громадян. І тоді, коли у Європі підприємства та звичайні громадяни платять великі штрафи за порушення цієї системи, для деяких українців навіть дивно побачити декілька різних контейнерів для відходів.

  Тому, однією із операційних цілей    стратегії сталого розвитку Шумської об’єднаної територіальної громади  на 2018-2025 роки визначено «Запровадження ефективної системи поводження з побутовими відходами».

  В рамках реалізації даної операційної цілі громадськими активістами, працівниками закладів культури та виконавчого апарату Шумської міської ради проводяться ряд заходів  щодо навчання громадян культурі сортування сміття. Навчальні заняття вже відбулися у с.Кордишів, с.Сураж, с.Боложівка, с.Шумбар, с.Новостав,

 Під час даних заходів учасники мали змогу в доступній формі отримати інформацію про правила сортування сміття. Найактивнішіми учасниками даних навчальних тренінгів стали діти та молодь сіл громади.

Сподіваємося, що такі заходи значною мірою вплинуть на рівень екологічної культури жителів населених пунктів Шумської ОТГ.Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь