Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Шановні жителі багатоквартирних будинків !

Дата: 28.11.2018 11:43
Кількість переглядів: 743

Фото без описуДоводимо до Вашого відома, що з 13 вересня 2018 року набрали чинності Правила надання послуги з управління багатоквартирним будинком (далі – Правила) та Типовий договір надання послуги з управління багатоквартирним будинком, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2018 року № 712. Повідомляємо, що із введенням в дію з 10 червня 2018 року Закону України від 9 листопада 2017 року № 2189-VIII „Про житловокомунальні послуги” не передбачено надання послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, натомість до житлової послуги віднесено послугу з управління багатоквартирним будинком. Також, необхідно зважити на те, що з початку наступного року буде припинено субсидіювання і надання пільг на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по при те, що діючі договори на утримання будинків залишаються чинними до розірвання сторонами, але не довше ніж до травня 2020 року.

Що стосується ремонту, безпосередньо житлового будинку. Відповідно до п.21 Правил : «У разі прийняття рішення співвласниками багатоквартирного будинку та включення відповідних умов до договору управління управитель: накопичує кошти на реконструкцію, реставрацію, проведення капітального ремонту, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку; надає в оренду спільне майно багатоквартирного будинку».

Ще одним варіантом вирішення питання утримання будинку є створення ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку). У цьому випадку об’єднання може розраховувати на отримання пільгових кредитів відповідних державних програм та коштів місцевих програм розвитку житлово – комунального господарства для проведення утеплення, ремонту фасадів іншого.

Підсумовуючи вищенаведене, необхідно констатувати, що вже з наступного року відповідальність та обов’язок за експлуатаційний стан багатоквартирного будинку покладається на плечі власників квартир, які є співвласниками самого будинку.

Таким чином вирішується багаторічна дилема, коли квартири були приватними, продавалися на вторинному ринку за комерційними цінами, а сам будинок залишався комунальним, в чому не було жодної логіки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь