Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

У Шумській ОТГ програма DOBRE презентувала єдину ІТ-платформу DOSVIT

Дата: 17.08.2018 20:05
Кількість переглядів: 3012

Шумська об’єднана територіальна громада стала однією з перших  громад, яка незабаром отримає сайт з розширеним функціоналом і єдину панель управління всіма додатками. А представники місцевого самоврядування та мешканці матимуть доступ до інвестиційних інструментів розвитку та механізмів громадської участі.

За словами менеджера громадської організації «Social Boost» Катерини Борисенко, на конкурсній основі було обрано сім об’єднаних громад програми DOBRE, які зможуть першими протестувати переваги платформи DOSVIT, за допомогою якої громади зможуть створити власний веб-сайт та під’єднати 8 важливих додатків:  нормативні документи, організаційну структуру громади, відкритий бюджет, новини, економічний профіль, інвестиційні проекти, реєстри комунальної власності та підприємств.

Під час презентації було підписано меморандум про співпрацю між Шумською ОТГ та громадською організацією «Social Boost».

Платформа DOSVIT була створена у співпраці з представниками 36 громад, які взяли участь у сесії проектування платформи та були залучені до визначення функцій, необхідних саме для веб-сайтів ОТГ.  Дані громад будуть розміщені на українських серверах з комплексною системою захисту інформації. Сайти, які запрацюють на платформі DOSVIT, відповідатимуть вимогам чинного законодавства та за потреби матимуть власне доменне ім’я на gov.ua.

Для Шумської об’єднаної територіальної громади платформа DOSVIT дозволить доступніше, якісніше і прозоріше подавати інформацію про громаду. На цьому наголосив голова громади Володимир Плетюк.

«Коли ми у 2015 році розпочали працювати, наша громада взагалі не мала сайту. Ми його розробили та запустили, але те, що нам сьогодні презентували, виглядає технічно досконаліше та має більше можливостей для розвитку громади. Ми, наприклад, зможемо публікувати інформацію про кожного спеціаліста, депутата громади. Важливо, що тут буде передбачено зворотній зв’язок із жителями. Платформа також дасть можливість запустити механізм створення електронних петицій. Окрім того, тут будуть зібрані усі розпорядження та рішення. Ми дуже вдячні програмі DOBRE і організації Social Boost за можливість бути першими. Я думаю, ми зможемо швидко запустити свій сайт і незабаром презентувати його жителям громади».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь