Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

У Шумській ОТГ затвердили стратегію сталого розвитку на період 2018 – 2025 років

Дата: 11.06.2018 11:21
Кількість переглядів: 1580

Фото без опису

Стратегія сталого розвитку Шумської обєднаної територіальної громади  на 2018-2025 роки була розроблена в рамках проекту «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)», який фінансується USAID. Передумовою для розробки Стратегії було бажання мешканців громади мати документ, який би окреслив та упорядкував:

  • Ключові для розвитку громади суспільні, економічні, екологічні, просторово-функціональні та адміністративні цілі;
  • Плани і завдання, необхідні для реалізації вказаних цілей;
  • Систему операційного управління, засновану на координації зусиль у виконанні стратегічних завдань, ефективному впровадженні та актуалізації Стратегії.

         Над Стратегією працювала Робоча група, яка була утворена розпорядженням Голови громади від 22 грудня 2017 року №238. До складу Робочої групи увійшли працівники органів місцевої влади, депутати та члени виконкому, представники комунальних, культурних, медичних  та освітніх установ, члени громадських організації, бізнес спільнота та активні жителі ОТГ. Робоча група працювала в тісному співробітництві із зовнішніми експертами Фонду розвитку локальної демократії (Гжегож Дзіарскі та Ігор Каспрук) на всіх етапах підготовки і розвитку документу стратегії, в тому числі протягом 5 зустрічей з питань стратегічного планування.

Стратегія розрахована на перспективу, не має кінцевого терміну впровадження, оскільки все залежить від успіху роботи, який вимірюватиметься позитивними економічними та соціальними змінами, що стануть наслідком виконання передбачених нею проектів. Однак орієнтиром є 2025 рік.

Бачення громади визначене як: «Шумська об’єднана територіальна громада - успішна та самодостатня спільнота, економічно розвинена з наявними робочими місцями та соціально відповідальним бізнесом, яка інвестиційно приваблива, динамічно розвивається, екологічно чиста, естетична та безпечна для проживання усіх верств населення.», а Стратегічних цілей сформульовано чотири, в тому числі: висока якість надання суспільних послуг, зростання мобільності та соціальної активності; розвиток малого і середнього бізнесу; просторове планування, справні комунальні послуги і чисте навколишнє середовище; зміцнення і розвиток функціонального та адміністративного потенціалу громади.

За кожною стратегічною ціллю, враховуючи основні та корінні причини виникнення проблем, були визначені оперативні цілі, які деталізовані в оперативних завданнях. Завдання дають відповіді на питання, яким шляхом та яким чином громада намагатиметься досягнути цілей свого розвитку.

Реалізація Стратегії повинна сприяти наповненню бюджету додатковими коштами та залученню інвестицій. Забезпечити сталий розвиток громади і досягнення нового рівня життя для кожного її мешканця.

Ознайомитися зі Стратегією можна ТУТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь