Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Робота міської ради з грантовими програмами приносить практичні результати.

Дата: 14.09.2017 14:03
Кількість переглядів: 1081

Шумською міською радою проводиться роботи по залученню коштів на розвиток громади з різноманітних фондів. Постійна співпраця з програмами ЄС ПРООН, проекту ДОБРЕ, GIZ, Ради Європи, проекту каналу 1+1, проекту ULEAD і іншими дають новий етап розвитку громади, а також досвід роботи з грантами.

 

 

 

 

 

Практичною реалізацією є відкриття Центру надання адміністративних послуг у 2016 році. Прикладом співпраці з грантовими програмами у цьому році є проведений тендер на закупівлю обладнання для видачі паспортів за рахунок європейських коштів програмою ЄС ПРООН, за рахунок коштів американського уряду через проект DOBRE закуповується обладнання для залу засідань з cучасною апаратурою, коштами  Федерації Футболу України було встановлено майданчик з штучним покриттям.

 

 

Шумською міською радою подано проекти дороги Руська Гута –Зелений Дуб на конкурс Ради Європи, а благоустрою парку «Соснина» на проект каналу 1+1. Проводяться роботи по залученню австралійських грантових коштів для розвитку освіти. За ініціативи міського голови представники однієї з шкіл громади взяли участь у конкурсі Ради Європи «Дитятко» у м.Харків. Школи громади беруть участь у конкурсі Фонд Кличка. Міська рада бере участь у різноманітних програмах, як Норвезького уряду, польсько-канадійській програмі – за фінансування якої було розроблено Стратегію розвитку громади, тощо.

 

 

Не залишається осторонь робота з державними фондами. Так сьогодні реалізуються 9 проектів інфраструктурної субвенції і Державного Фонду Регіонального розвитку на суму біля 12 млн.грн. Постійні зустрічі керівника громади з керівництвом області, Мінрегіону, їхнє сприяння, дозволило розпочати роботи по облаштуванню пляжів і благоустрою  парку відпочинку «Соснина», виготовленню проектної документації на міський осередок культури, реалізації енергоефективних заходів у школах громади. Минулого тижня було проведено тендер на закупівлю вишки-маніпулятора і автогрейдера у КП «Шумськкомунсервіс».

 

 

У Шумській міській раді за невеликий час який пройшов від часу створення громади вже  відійшли від  радянських принципів «вибивання» коштів для розвитку. Все що для цього треба це лише: визначити пріоритет, написати потрібний проект під пріоритет, надати його на розгляд відповідного гранту, аргументувати майбутній позитивний результат для громади. Для якісного написання і впровадження проектів розвитку за рахунок Європейських партнерів проводяться постійні навчання з працівниками міської ради, громадських організацій і просто зацікавленими у розвитку свого міста і села громадянами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь