Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Скільки заробила об`єднана громада у першому півріччі і куди спрямували кошти – про це на сесії міської ради звітував Шумський міський голова Володимир Плетюк – детально ознайомитися із звітом можна на сайті громади.

Дата: 10.08.2016 10:19
Кількість переглядів: 915

Скільки заробила об`єднана громада у першому півріччі і куди спрямували кошти – про це на сесії міської ради звітував Шумський міський голова Володимир Плетюк – детально ознайомитися із звітом можна на сайті громади.

З-поміж іншого обговорили ряд проблемних питань.  Якщо цьогоріч велику увагу приділили ремонту сільських шляхів у населених пунктах громади, то проблемою залишається ремонт під`їзних шляхів до сіл. Справа в тому, що вони знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг в Тернопільській області, і лише вона може здійснювати ремонтні роботи. Часто, навіть при наявності коштів, доводиться довго чекати своєї черги, адже, чого гріха таїти, техніка місцевої філії «Шумський райавтодор» зношена, і все це значно впливає і на оперативність, і на якість виконання дорожніх робіт. Проблемою є і віддаленість до асфальтових заводів.

Депутати своїми рішення затвердили звіт про виконання міського бюджету за І півріччя, внесли зміни до ряду програм, затвердили положення про цільовий фонд «Рідне село», уточнили міський бюджет, розглянули питання врегулювання земельних відносин на території міської ради, а також внесли зміни до рішень попередніх сесій – «Про передачу міжбюджетних трансфертів по галузях соціально-культурної сфери та соціального захисту населення», «Про впровадження системи електронних закупівель та забезпечення прозорості і відкритості процедури закупівель товарів, робіт, послуг.

Найбільше обговорення викликало питання про створення Шумського освітнього округу – про це присутнім на сесії розповіла начальник відділу освіти міської ради Любов Дмитрук. Мова йшла про створення опорної школи на базі Шумської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 з філіями в Онишковецькому НВК, Залузькій ЗОШ І ст. та Рохманівській ЗОШ І-ІІ ст. І хоча Любов Володимирівна переконувала депутатів у тому, що аж ніяк не йдеться про закриття шкіл чи навіть пониження їхнього статусу, під час голосування це рішення не набрало достатньої кількості голосів – до його розгляду вирішили повернутися на наступній сесії, адже, за словами Володимира Плетюка та Любові Дмитрук, уже є на рахунку кошти, які можна використати для придбання комп`ютерних класів для навчальних закладів. Але скористатися такою можливістю можна лише у тому випадку, коли буде проголосовано за створення опорної школи, в іншому - кошти заберуть в область і віддадуть іншим громадам.

Крім того, у майбутньому саме опорні школи фінансуватимуться державою краще, аніж звичайні, вони будуть самостійними господарськими одиницями, а директор отримає право сам вести і кадрову, і господарську політику. І про закриття шкіл не йдеться, адже, відповідно до законодавства, школи, мають функціонувати у кожному селі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь