Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Прес-релізи червень

Дата: 07.06.2022 17:02
Кількість переглядів: 321

Фото без опису

Внаслідок бойових дій постраждали 325 працівників, 110 з них загинули

З початку війни внаслідок бойових дій на підприємствах України зафіксовано 165 випадків травмування та/або смерті працівників, більшість з яких групові.

Під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії постраждали 325 працівників (+14 за останній тиждень), 110 з них загинули.

Найбільша кількість потерпілих зареєстрована:

- у Миколаївській області – 62 постраждалих, 26 з яких травмовані смертельно;

- Києві – 60 постраждалих, 20 смертельно;

- на Донеччині – 37 постраждалих, 8 смертельно;

- у Чернігівській області – 24 постраждалих, 7 смертельно,

- в Сумській області  – 22 постраждалих, 8 смертельно;

- а також на Київщині – 21 постраждалий, 8 смертельно.

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників внаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування.

Усі працівники, постраждалі під час роботи внаслідок бойових дій, забезпечуються Фондом соціального страхування України страховими виплатами і медико-соціальними послугами.

Потерпілі зі стійкою втратою працездатності упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я крім одноразових допомог також забезпечуються Фондом щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

Зверніть увагу, до відомостей про кількість постраждалих не включаються військовослужбовці, поліцейські, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС та ін.

 

 

Лікарняні і страхові виплати продовжують фінансуватися на Херсонщині попри окупацію

Окупація селищ і міст Херсонщини розпочалась з перших днів повномасштабного російського вторгнення, а на початку березня російськими терористами було захоплено обласний центр. Однак попри тимчасову окупацію херсонці продовжують чинити опір, а Фонд соціального страхування України постійно вирішує технічні обмеження та адаптує процеси до змінних обставин, аби забезпечити мешканців області виплатами та допомогами попри всі перепони.

З початку війни лікарняні та декретні допомоги від ФССУ отримали 5 659 мешканців Херсонщини – їм було перераховано майже 22 мільйони гривень виплат.

Також було виплачено 15,7 мільйона гривень щомісячних страхових виплат для потерпілих на виробництві області та їх родин. Крім того, в умовах окупації було проведено перерахунок щомісячних страхових виплат – їх розмір збільшився на 14%, починаючи з березня.

Водночас, проведення виплат в регіоні все ще має чисельні технічні складнощі. Для налагодження фінансування функції Херсонського управління тимчасово уповноважено виконувати управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області.

Наразі фахівці Кіровоградського управління виконавчої дирекції Фонду вже працюють над проведенням лікарняних і страхових виплат для мешканців Херсонщини – зокрема, готується фінансування щомісячних страхових виплат для 2 348 потерпілих Херсонської області та їх сімей на загальну суму 7,7 мільйона гривень.

Що змінилось для роботодавців і працівників Херсонщини?

Фінансування лікарняних і декретних допомог продовжиться попри тимчасову окупацію. Для отримання виплат, як і раніше, роботодавець працівника має опрацювати листок непрацездатності, сформувати заяву-розрахунок та подати її до Фонду за допомогою програмних засобів. Змін до реквізитів у заяві-розрахунку вносити не потрібно – заява, як і раніше, подається онлайн за реквізитами того відділення Херсонського управління Фонду, де зареєстровано страхувальника.

Саме від дати прийняття Фондом заяви-розрахунку залежить дата фінансування допомоги за лікарняними, тож працівникам важливо тримати зв’язок із роботодавцем і знати точну дату, коли ним було отримано третю квитанцію за поданою заявою. Знаючи дату, слідкувати за станом фінансування працівники можуть онлайн у телеграм-каналі Фонду: https://t.me/socialfund.

Зверніть увагу, кошти для виплати допомоги перераховуються Фондом на рахунок роботодавця, та від нього –  працівнику.

У разі, якщо зв’язок із роботодавцем втрачено, та він не сформував заяву-розрахунок за лікарняним працівника, херсонці та мешканці області можуть звернутись за призначенням допомоги до Фонду напряму. Для цього необхідно звернутись у будь-яке зручне відділення Фонду на неокупованій території, деталі за посиланням: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/981104.

 

Що змінилось для потерпілих?

Страхові виплати продовжать фінансуватись штатно. Потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві та їх родини, зареєстровані у відділеннях Херсонської області, тимчасово будуть обслуговуватись у відділеннях Кіровоградського управління. З питань страхових виплат, їх призначення, витрат на медичну та соціальну допомогу потерпілі можуть звертатись до відповідних відділень Кіровоградщини, перелік та контакти відділень додаються.

 

№ з/п

Відділення управління у Кіровоградській області

Адреса

відділення

Телефон

Відділення управління у Херсонській області

1

Кропивницьке відділення

25006, м.Кропивницький,

вул. Пермська, 11-а

krop.kg@fssu.gov.ua

(0522) 32-13-07

33-96-14

Херсонське відділення

2

Олександрійське відділення

28008, м.Олександрія,

просп. Соборний, 95,

olks.kg@fssu.gov.ua

(05235) 7-66-03

7-68-91

Каховське відділення

3

Світловодське відділення

27501, м.Світловодськ,

вул.Героїв України,1,

svit.kg@fssu.gov.ua

(05236) 7-32-91

7-39-14

Бериславське відділення

4

Знам’янське відділення

27400, м.Знам’янка,

вул.Братів Лисенків,

6/8-б.znam.kg@fssu.gov.ua

(05233) 7-41-76

7-44-08

Генічеське відділення

5

Бобринецьке відділення

27200, м. Бобринець,

вул. Незалежності, 105,

bobr.kg@fssu.gov.ua

(05257) 3-40-36

Скадовське відділення

6

Гайворонське відділення

26300, м.Гайворон,

вул. Центральна,105-а,

haiv.kg@fssu.gov.ua

(05254) 5-03-23

5-02-44

Новотроїцьке відділення

7

Добровеличківське відділення

27000, смт Добровеличківка,

вул. Центральна, 100

dobr.kg@fssu.gov.ua

(05253) 5-16-38

Олешківське відділення

8

Кіровоградське відділення

25006, м.Кропивницький,

вул. Пермська, 11-а

kiro.kg@fssu.gov.ua

(0522) 33-91-88

33-91-80

Новокаховське відділення

 

Розмір допомоги за один день лікарняного зріс на 15,8%

Середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності за підсумками перших п’яти місяців цього року зріс на 15,8% порівняно з тим же періодом 2021 року.

Відповідно до оперативних підсумків січня–травня у середньому за кожен день перебування на лікарняному Фонд соціального страхування України виплачує допомогу у розмірі 426,46 гривні. Це на 15,8%, або на 58,07 грн більше, ніж у ті ж місяці минулого року.

Розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності залежить від тривалості страхового стажу працівника та складає 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж – понад 8 років, або за наявності пільг відповідно до законодавства).

Дата фінансування допомог за лікарняними прямо залежить від дати прийняття Фондом заяви-розрахунку – таку заяву формує роботодавець на підставі листка непрацездатності свого працівника та подає до ФССУ на оплату. Знаючи дату прийняття Фондом відповідної заяви, слідкувати за станом оплати лікарняних можна онлайн у телеграм-каналі Фонду: https://t.me/socialfund.

 

«Україна працює!»

В умовах військової агресії окупантів сьогодні продовжують працювати тисячі підприємств та мільйони наших співвітчизників.

Війна вносить корективи та безумовно впливає на всіх.

Очевидно, як у роботодавців так і працівників виникає багато питань: “Як бути в тій чи іншій ситуації?”.

Саме тому, всі служби, пов’язані з питаннями праці та її безпеки, не припиняють консультувати працівників та роботодавців з найактуальніших питань.

Щоб розширити консультаційну підтримку працівників і роботодавців у важкий період воєнних дій, Держпраці за сприяння Проєкту МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні» запускає нову інформаційну кампанію «Україна працює!».

На обласному рівні інформаційна кампанія «Україна працює!» проводиться Управлінням Держпраці у Тернопільській області.

Економіка області має працювати – для підтримки армії та наближення нашої перемоги.

 – Як перезапустити бізнес на новому місці?

– Які особливості трудових відносин під час воєнного стану?

 – Які права та гарантії мають мобілізовані працівники?

Кожного тижня Управління Держпраці у Тернопільській області розповідатиме, де шукати відповіді на ці та інші найактуальніші запитання.

 Слідкуйте за оновленнями! Відповіді на найпоширеніші запитання ви можете знайти на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/

Зокрема, знайомимось із розділом інформаційного порталу «Рекомендації: як працювати безпечно».

Кількість нещасних випадків на виробництві все ще занадто велика.

Нажаль досі жодне суспільство в світі остаточно не вирішило проблему виробничого травматизму.

Смертність від нещасних випадків посідає третє місце після серцево-судинних та онкологічних захворювань.

Роботодавці зобов’язані бути поінформовані про сучасні досягнення науки та техніки стосовно облаштування робочих місць з урахуванням наявних на їх підприємствах небезпек, а також відповідно інформувати працівників, щоб мати можливість забезпечити кращий рівень безпеки праці.

Для зручності в користуванні наші рекомендації розподілені на два розділи: загальний і той, де містяться рекомендації з урахуванням небезпек, які несе війна для працівників та роботодавців.

Розділ 1.

У загальному розділі розміщено методичні рекомендації як безпечно і ефективно організовувати і виконувати найпоширеніші роботи підвищеної небезпеки.

В рекомендаціях простою і зрозумілою мовою викладені основні вимоги безпеки та запропоновані алгоритми виконання робіт.

·  Методичні рекомендації щодо запобігання нещасним випадкам у будівельній галузі;

·  Методичні рекомендації щодо безпечного виконання робіт у замкнутому просторі;

·  Методичні рекомендації щодо безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

Розділ 2.

В умовах військової агресії російської федерації проти нашої країни роботодавці та працівники продовжують свою діяльність на трудовому фронті.

До усіх наявних небезпек окупант додав нові – бойові дії та наслідки від них.

Усвідомлюючи критичну необхідність держави у якнайшвидшому відновленні виробничого потенціалу промислових підприємств, збереженні робочих місць, сплаті податків, внесків і інших обов’язкових платежів та необхідність реалізації конституційного права працівників на охорону їх життя і здоров'я у процесі трудової діяльності, запропоновано простий і дієвий алгоритм для допуску працівників до самостійної роботи.

З метою уникнення чи мінімізації наслідків від нових небезпек, Держпраці пропонує роботодавцям та працівникам враховувати наші матеріали під час своєї діяльності.

·  Рекомендації роботодавцям та працівникам про дії, у разі виявлення підозрілих предметів або під час обстрілів;

·  Рекомендації для роботодавців, працівники яких під час виконання своїх обов’язків пересуваються територією, на якій можуть бути вибухонебезпечні предмети (міни, боєприпаси тощо);

·  Рекомендації для роботодавців щодо організації виконання робіт підвищеної небезпеки під час воєнних (бойових) дій;

·  Рекомендації для роботодавців щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників під час експлуатації вантажопідіймального устаткування в умовах воєнних (бойових) дій;

·  Рекомендації для роботодавців щодо безпеки та здоров’я на роботі працівників сільського господарства в умовах воєнних (бойових) дій;

·  Рекомендації для роботодавців щодо забезпечення належних та безпечних умов праці на робочих місцях суб’єктів господарювання, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, які функціонують та надають соціальні послуги в умовах воєнних (бойових) дій;

·  Навчання з охорони праці та допуск до самостійної роботи – зрозумілий алгоритм дій;

·  Пам’ятка роботодавцю: як створити електронний документообіг в системі управління охороною праці.

 

 

З початку війни Фонд нарахував допомоги за понад 400 тисяч днів догляду за хворими дітьми

За оперативними даними з початку війни українці провели понад 400 тисяч днів, доглядаючи за хворими дітьми і родичами. Фонд соціального страхування України компенсує втрачений за цей час заробіток, починаючи з першого дня і за весь час догляду.

Матеріальне забезпечення і страхові виплати від Фонду соціального страхування України охоплюють чисельні страхові випадки та продовжують щоденно нараховуватись в умовах воєнного стану.

Зокрема, починаючи з 24 лютого, Фонд прийняв на оплату листки непрацездатності по догляду за хворими рідними на майже 165 мільйонів гривень. Допомоги нараховані для 41 тисячі працюючих українців.

Найбільша кількість листків непрацездатності по догляду видається у разі хвороби дитини застрахованої особи. Тривалість таких лікарняних складає до 14 календарних днів, однак у разі стаціонарного лікування ФССУ здійснює надання допомоги за весь період перебування застрахованої особи у стаціонарі разом із хворою дитиною.

Водночас, у разі хвороби члена сім’ї тривалість лікарняного по догляду не може перевищувати три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, – не більше семи календарних днів.

Слідкувати за станом фінансування лікарняних працівники можуть онлайн у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund (необхідно орієнтуватись на дату прийняття Фондом заяви-розрахунку, саме від неї залежить строк виплати лікарняного).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь