Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Пошук кандидатів у батьки-вихователі

Дата: 13.01.2022 09:00
Кількість переглядів: 578

Фото без опису

У Шумській громаді розпочато нове будівництво дитячого будинку сімейного типу з метою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у сімейні форми виховання. На даний час на території громади функціонує 2 дитячі будинки сімейного типу, в яких проживає та виховується 14 дітей-вихованців.

Шумська міська рада звертається до усіх небайдужих громадян щодо пошуку кандидатів у батьки-вихователі.

Дитячий будинок сімейного типу – це сім’я, в якій, поряд з власними дітьми, живуть і виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Така сім’я може взяти на виховання від 5 до 10 дітей зазначених категорій. Вихованці перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення повноліття, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I–IV рівнів акредитації – до його закінчення, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку.

Держава призначає сім’ї допомогу на утримання дітей, грошове забезпечення батькам-вихователям, а також надає соціальний супровід (постійну консультативну допомогу від соціального працівника). Діти, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу, не втрачають статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, що передбачає залишення пільг, які гарантуються державою таким дітям: при отриманні житлової площі, влаштуванні на навчання, матеріальної підтримки тощо.

У випадку, якщо за дитиною закріплено майно та житло, воно зберігається до досягнення вихованцем повноліття. Відповідальність за його збереження покладається на органи опіки та піклування за місцем знаходження майна. За вихованцями зберігаються раніше призначені аліменти, пенсії, інші виплати, які переходять у розпорядження батьків-вихователів і витрачаються на утримання дітей.

Батьки-вихователі несуть відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток вихованців.

Перевага ДБСТ в тому, що є можливість влаштувати на виховання та спільне проживання в сім’ю рідних братиків та сестер з однієї родини, не роз’єднуючи їх.

Якщо дана інформація виявилася для Вас корисною та цікавою, якщо Ви бажаєте отримати додаткову інформацію щодо створення дитячого будинку сімейного типу або виявили бажання створити дитячий будинок сімейного типу, звертайтеся за адресою: 

 

Служба у справах дітей Шумської міської ради

вул. Українська, 59, м. Шумськ

Контактні телефони: (03558) 2-11-83, (067)7739351

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь