Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Добрі справи у День святого Миколая просто зашкалювали

Дата: 20.12.2016 21:19
Кількість переглядів: 1426

Шумчани вкотре довели, наскільки вони небайдужі до чужого горя.

Організовуючи свято Миколая, міська рада мала на меті не просто провести веселу забаву для діток, а достукатися до серця кожного, хто прийде на це дійство, щоб долучитися до благодійності, бо на жаль, серед нас є родини, де діти обділені батьківською увагою, і, найсумніше, є сім’ї, де діти важко захворіли і потребують значних фінансів для лікування. Тому й виникла ідея організувати святковий ярмарок, встановити благодійну скриньку і манеж для того, щоб люди могли принести сюди речі, солодощі, іграшки.

Саме про це розповів на святі міський голова Володимир Плетюк, вітаючи винуватців дійства з Днем Миколая.

І результат не забарився – під час ярмарку вторгували 11 тис. 643 грн – Літовищенський НВК – 1 тис. грн, Жолобківський НВК – 320 грн, Тилявський НВК – 2 тис. 608 грн, Боложівська ЗОШ І-ІІ ст. – 660 грн, Шумський ліцей – 1 тис. 666 грн, Суразький НВК – 2 тис. грн, Шумський НВК-гімназія – 1 тис. 776 грн. У благодійну скриньку милосердні шумчани вкинули 1 тис. 613 тис. грн, окремо був конверт зі спеціальною позначкою: для Іванка Дичковського (652 грн 50 коп.). Крім того, Шумська ЗОШ №1 окремо кошти, виручені під ярмарку, а це – 1 тис. 344 грн, спрямувала на лікування свого учня Іванка Дичковського, а потуторівчани постаралися на славу - 4 тис. 800 грн виручили від продажу смаколиків і передали кошти своєму односельчанину Артему Гнилицькому. А ще вказану вище суму розділили навпіл на лікування обох хлопчиків -  по 5 тис. 821 грн 50 коп. Наступного дня до благодійної акції долучився Обицький НВК – учителі зібрали 1 тис. 250 грн, а учні під час ярмарку, 1 тис. 183 грн. У результаті – 2 тис. 433 грн теж передадуть хворим хлопчикам.

А речі, зібрані під час свята, будуть передані дитячим будинкам.

Усі – і дорослі, і дітки бажають Іванку та Артему, щоб могли разом з усіма радіти, щоб Бог послав їм здоров’я та силу.

Хлопчики та дівчатка не просто святкували День Миколая, а усі разом запалили вогні новорічної красуні, переглянули чудовий концерт, до написання сценарію якого заступник директора центру позашкільної роботи Наталя Фаюра підійшла досить креативно і з фантазією. Власне, вона сама і працівниця міськради Марія Фесюк вели свято у ролі чарівних фей. І концерт вийшов чудовим – тут уже постаралися і вихованці ЦПР, і Шумська школа мистецтв, і районний Будинок культури. Дітей прийшло стільки, що ледве поміщалися на святковому майданчику. А скільки радості було, коли оголошували результати конкурсу новорічної іграшки. Діти виготовили їх аж 71 одну – і всі ці талановиті вироби прикрасили міську ялинку – старалися хлопчики та дівчатка з усієї громади, навіть – з найвіддаленіших сіл. Міський голова Володимир Плетюк, разом з головою районної ради Тарасом Корцем та головою райдержадміністрації Юрієм Головатюком, не обійшли увагою жодної дитини – подарунки, які придбала міська рада, отримали усі.

На ярмарку можна було за символічну ціну придбати солодощі і безкоштовно попити гарячого чаю, а також сфотографуватися біля ялинки або біля яскравого стенда з казковим сюжетом, отримати іконку від о.Миколая, який завітав на свято і благословив хлопчиків та дівчаток. А спортивного азарту додав забіг «миколайчиків» - у символічних шапочках діти бігли центром міста.

Попереду ще багато свят, отож, нехай вони будуть для вас радісними і веселими, а для хворих діток у Новому році Бог подарує здоров’я, нехай менше стане сиріт та обділених батьківською увагою, щоб Миколай зміг прийти у кожну родину.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь