Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Віце-прем’єр Геннадій Зубко відкрив у Шумську сучасний центр надання адміністративних послуг

Дата: 12.10.2016 19:29
Кількість переглядів: 1512

Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко взяв участь у відкритті сучасного центру надання адміністративних послуг у Шумську - на базі колишнього кінотеатру «Мир».
З цією подією шумчан привітав міський голова Володимир Плетюк і щиро подякував усім, хто долучився до цієї справи. Нагадаємо, що втілення проекту стало можливим завдяки європейським коштам, зокрема, Шумська міська рада взяла участь у грантовому конкурсі ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Крім сучасного ЦНАПу, планують, що невдовзі тут облаштують Дім громади, тому міська рада долучилася власними коштами. Віце-прем’єр Геннадій Зубко висловив сподівання, що такий ЦНАП стане обличчям громади, що люди, які сюди прийдуть, і справді отримають якісні послуги. Такі центри мають зафункціонувати по всіх об’єднаних громадах, щоб максимально наблизитися до проблем людей, допомогти їм у вирішенні багатьох питань.
Отож, відбулося урочисте перерізування стрічки – подія доволі приємна і очікувана, а о.Миколай, благочинний Шумського благочиння УПЦ КП, помолився за успішну роботу центру, подарував його працівникам ікону Пресвятої Богородиці і освятив нове приміщення ЦНАПу.Про те, що такий центр необхідний для людей, що децентралізаційні процеси набирають обертів, а об’єднання громад себе виправдовує, говорили голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, народні депутати Тарас Юрик і Михайло Головко. Від імені європейської спільноти та організаторів проекту свої побажання адресували Мирослава Дідук та Хендрік Ван Зіл.
Геннадій Зубко у рамках робочої поїздки на Тернопільщину відвідав Суразький НВК, оглянув реконструйоване приміщення котельні із встановленням твердопаливного котла, завітав на урок до дітей. Разом з головою ОДА Степаном Барною сіли за шкільні парти і щиро поспілкувалися з дітьми – ким вони хочуть стати, скільки часу приділяють навчанню. Геннадій Зубко акцентував увагу на вивченні англійської мови, адже сьогодні це вимога часу, і на тому, що потрібно багато часу відводити для навчання, щоб гідно конкурувати з іншими дітьми.
Далі відбулася зустріч з головами об’єднаних громад, головами райдержадміністрацій, міськими та сільськими головами, керівниками підприємств та організацій району, на якій проаналізували перші кроки об’єднаної громади, у якому напрямку потрібно рухатися далі.
Шумський міський голова Володимир Плетюк запропонував коротку презентацію і висловив сподівання на співпрацю та підтримку.
Водночас, Геннадій Зубко закликав усіх голів об’єднаних громад подумати на тим, які вони мають ресурси наповнення бюджету, зокрема, увагу звернув на облікування земель, наявність корисних покладів і обіцяв, що невдовзі має з’явитися закон, за яким податки з доходів фізичних осіб сплачуватимуть не за юридичною адресою підприємства, а за місцем реєстрації працівника. Цю новину зустріли оптимістично, адже це – загальнодержавна проблема.
Своїми думками поділився з присутніми на зустрічі перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, наш земляк В’ячеслав Негода, який звернув увагу на те, що громади мають розвиватися, не тільки чекати пряника, а самим вчитися заробляти, а можливості для цього є. Головна філософія реформи – не просто об’єднатися, а створити нову модель управління державою, яка дозволяла працювати ефективно, а для цього конче необхідні конституційні зміни.
Із залу звучало кілька запитань, які стосувалися освітньої, медичної реформи, децентралізації.
Протягом дня на адресу Шумського міського голови Володимира Плетюка звучали схвальні відгуки від віце-прем’єра Геннадія Зубка, зокрема, про те, що голова Шумської ОТГ активно включився у роботу, не побоявся взяти на себе відповідальність за створення громади і тепер епосилено працює над реалізацією важливих проектів. Адже саме Шумська громада ефективно освоює державну субвенцію місцевим бюджетам, збільшила власні надходження.
У Шумську було підписано меморандум про співпрацю між Мінрегіонбудом та Офісом реформ за підтримки канадської сторони, а Геннадій Зубко вручив подяку Кабінету міністрів України директору ТОВ «Сегеш-Україна» Володимиру Банаху за успішну роботу, створення робочих місць та своєчасну сплату податків до місцевого бюджету.
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь