Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Засідання форуму Місцевого проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІІ «, що відбувся 23 березня  у приміщенні адмінбудинку м.Шумськ відкрив заступник міського голови Ярослав Бойко.

Дата: 30.03.2016 17:21
Кількість переглядів: 929

У форумі взяли участь голова райдержадміністрації Ю.Головатюк , заступник голови районної ради О.Макаревич, в.о. старост Шумської громади, депутати міської та районної рад, громадські активісти.

Про те, яких здобутків досягнуто ПРООНівського проекту в Україні у його третій фазі розповів координатор  ОРЦГ Ігор Стефанів . Третя фаза триватиме до 2018 року, але вже сьогодні на завершенні 41 проект. В додаткове фінансування, яке стало можливим включено і проект Шумської громади центру надання адміністративних послуг , який буде розміщений у кінотеатрі «Мир».

Олег Процик , координатор  Тернопільського ОРЦГ , широко висвітлив економічний компонент від впровадження сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, досвід створення , яких є і на Тернопільщині, зокрема в Кременецькому, Козівському, Бережанському, Підволочиському районах.  Шумська громада - найбільша в Україні, і, зважаючи на аграрну специфіку території, такі кооперативи значною мірою вирішили б питання зайнятості населення.

Про впровадження пілотного проекту, який буде втілюватись в нашій громаді розповів Ігор Стефанів. Таку можливість отримала наша громада взявши участь у грандовому конкурсі. Конкурс проходив у три етапи. Із 143 претендентів відібрано дві громади,  Шумська та громада на Рівненщині. Це пілотний проект і наша громада буде першою у цій справі. Кошти ЄС/ПРООН, орієнтовно 20 тис.доларів будуть направлені на ремонт приміщення, придбання меблів та оргтехніки, а також програмне забезпечення.

Вся система документообугу має бути електронною і максимально наближеною до людини. Також планується створення віддалених робочих місць для надання цих послуг у Суражі, Тилявці, Шумбарі, Андрушівці, В.Іловиці.

Підбиваючи підсумки заступник міського голови Ярослав Бойко зазначив, що наша громада буде першою в Україні,  це дає нам переваги на залучення   коштів ПРООН.

Частину коштів на ремонт приміщення буде виділено з міського бюджету. Крім того зазначив, що вже виготовлений проект на реконструкцію кінотеатру, буде подана заявка на підключення інтернету до відділених робочих місць , без цього неможливе якісне  надання адміністративних послуг.  В бюджеті міської ради на 2016 рік передбачене фінансування  10 штатних одиниць майбутнього ЦНАПУ Шумської ОТГ, враховуючи 5 робочих місць адміністраторів у віддалених селах громади. Закликав до співпраці та розуміння в.о. старост, депутатський корпус, адже для реалізації проекту потрібно прийняти ряд рішень, які виникають у процесі роботи.

Після виступів координатори проекту відповіли на запитання учасників форуму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь