Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ВОЛОДИМИРА ПЛЕТЮКА ДО ЖИТЕЛІВ МІСТА ТА СІЛ ОБ’ЄДНАНОЇ ГРОМАДИ З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ПРИМИРЕННЯ

Дата: 05.05.2016 16:58
Кількість переглядів: 784

Дорогі краяни – жителі нашого чудового Шумського краю!

Ці травневі дні для нас особливі, у першу чергу тим, що ми щойно сподобилися великої Божої благодаті, радості Пасхальних митей. У неділю підемо на цвинтарі, до місць вічного спочинку наших рідних, яких уже немає поряд, щоб помолитися за їхні душі.

Цьогоріч Провідна неділя співпала з Днем пам’яті і примирення, яке відтепер в Україна, як і вся Міжнародна громадськість, відзначає 8 травня. Ми згадаємо тих, хто своє життя віддав, виборюючи мир у Другій Світовій війні, вклонимося ще живим ветеранам, солдатським вдовам, воїнам УПА, усім учасникам національно-визвольних змагань, пом’янемо тих, кого уже немає поруч з нами, вшануємо мужніх чоловіків та жінок, які зараз захищають кордони нашої держави від російського агресора. Бо це – вияв поваги до подвигу цілого покоління українців, кожного героя, який сміливо глянув в очі ворогу, заявивши йому тим самим, що ми, українці, любимо і шануємо свою землю, і не дозволимо принижувати нашу національну гідність, насаджувати чужі погляди і бажання.

Фото без опису

Переконаний, що разом ми зуміємо відстояти свою землю, бо єдині у прагненнях, тим більше, що маємо незбагненний приклад жертовної боротьби наших дідів і прадідів.

Хтось робитиме це на східному кордоні, хтось, займаючись волонтерською діяльністю, хтось – на своєму робочому місці, хтось - народжуючи та виховуючи нові покоління.

Про незбагненний подвиг материнства я хотів би сьогодні сказати по-особливому. Насамперед, тому, що жінка завжди була тією величною потугою, яка допомагала чоловікам впевнено виборювати Перемогу під час Другої Світової війни, є прекрасним прикладом самопожертви та уміння любити і плекати свою родину тепер, коли України потребує підтримки. Крім того, у другу неділю травня ми відзначаємо День матері.

Кажуть, що жінка тримає на собі три кути у хаті. Я ж переконаний, що жінка-мати, жінка-берегиня тримає сьогодні на собі усю Україну – важко працюючи на землі, їдучи на закордонні заробітки з надією забезпечити добре майбутнє своїм дітям, відряджаючи сина чи чоловіка в АТО і безсонними ночами падаючи перед Всевишнім на коліна у щирій молитві за свою родину.

У ці особливі дні хочу побажати вам усього того, без чого наше життя не має змісту – здоров’я, миру, злагоди, спокою, поваги і розуміння. І – уміння пам’ятати і шанувати подвиг тих, хто зробив для України неможливе – виборов перемогу і продовжує це робити зараз. Уміймо пам’ятати, вірити і шанувати.

Щиро – Володимир Плетюк,

міський голова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь