Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Раніше грати у футбол за честь села було престижно.

Дата: 16.09.2016 16:21
Кількість переглядів: 1064

Спортивне питання стало головною темою наради, яку міський голова Володимир Плетюк провів з виконуючими обов’язки старост. Спершу Володимир Євгенович щиро подякував за організацію у селах громади футбольних команд, які виступали у турнірах. Спільно було проаналізовано участь у боротьбі на першість району – що винесено позитивного, а над чим потрібно ще попрацювати, щоб виправити недоліки.

Обговорили розвиток футболу в громаді на наступний 2017 рік. І справа не лише в коштах, хоча це - важливе питання, потрібно більше уваги приділяти цій проблемі у навчальних закладах, ще змалку закладати у дітях любов до спорту, потяг до здорового способу життя, щоб у майбутнього саме активні і корисні заняття стали пріоритетами у виборі форм їхнього дозвілля. Доречно зауважив в.о. старости с.Сураж Володимир Яремчук: «Раніше грати у футбол за честь села було престижно». І робили це безкоштовно, не чекаючи винагороди. Зараз, на жаль, акценти змінюються, але все ж є молодь, яка хоче грати у футбол, і таких хлопців потрібно підтримувати. Більше того, на отримані кошти футболісти купували спортивні сітки, форму, благоустроювали стадіони, а, наприклад, в Биківцях учасники футбольної команди усі свої гроші за матч в останньому турі віддали колезі - на лікування хворої доньки.

Згодом порушили питання фінансування на наступний рік. За пропозицією міського голови на наступний рік для участі в районному Чемпіонаті будуть підшуковуватися спонсори. Така робота вже проведена по Суражу і Андрушівці. Поряд з тим на наступний рік планується передбачити кошти на участь команди громади у Чемпіонаті області.

Зрештою як було наголошено є й інші види спорту, які також міська рада буде підтримувати. Окрім того потрібно зауважити, що цей рік був експериментальним у створенні громади, функціонуванні різних галузей і спорту зокрема. Якщо ми хочемо мати здорову та сильну націю, маємо дбати про підростаюче покоління зараз, і спорт тут має зайняти чільне місце. І варто не лише сільській владі працювати у цьому напрямку, а долучатися депутатам, освітянам, активним та ініціативним жителям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь