Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Виділили кошти на зарплату медичним працівникам, прозвітували за 9 місяців і уточнили бюджет.

Дата: 16.11.2016 16:18
Кількість переглядів: 767

Фото без опису

Виділили кошти на зарплату медичним працівникам, прозвітували за 9 місяців і уточнили бюджет.

Доволі злагодженою та оперативною була робота депутатського корпусу Шумської міської ради 15 листопада, адже на сесії розглянули ряд актуальних питань та прийняли важливі рішення.

Начальник фінансового управління міської ради Галина Кирея озвучила депутатам звіт за 9 місяців поточного року. Водночас міський голова Володимир Плетюк акцентував увагу на тому, що з вказаної суми майже 66 млн. грн. у міський бюджет насправді надійшло близько 15 млн. грн. Решта суми – це освітня та медична субвенція, яку держава виділяє саме на ці галузі, а також інші трансферти, які міська рада рішенням сесії передає районному бюджету.

Наступним питанням, над яким працювали у сесійній залі, було уточнення показників міського бюджету на 2016 рік. Справа в тому, що на зарплату медичним працівникам району не вистачало з початку року майже 3 млн грн. Понад 800 тис.грн виділив районний бюджет, але це не рятує ситуацію.

Фото без опису

 

Володимир Плетюк повідомив депутатам, що є деякі побоювання, адже, якщо спрямувати, як запланували, 650 тис. грн з міського бюджету на зарплату працівникам Шумської центральної районної лікарні, то дохідну частину на грудень буде автоматично збільшено. А щоб виділити у грудні кошти на виплату заробітної плати освітянам громади, потрібно додатково 2 млн 300тис. грн, якщо держава не додасть субвенційних. Разом з тим, не може нехвилювати ситуація у медичній галузі, де вона доволі критична. І хоча на сьогодні медицина не знаходиться у підпорядкуванні громади, а субвенцію, яка надходить на медицину, у районний бюджет віддають стовідсотково, депутати, вислухавши міського голову Володимира  Плетюка та начальника фінансового управління Галину Кирею, з розумінням поставилися до ситуації, що склалася, і своїм рішенням спрямували медикам Шумської ЦРЛ 650 тис. грн. Адже у лікарні працюють люди, які є жителями громади, а податок на доходи фізичних осіб із зарплат працівників Шумської ЦРЛ (60%) надходить у міську казну. Водночас, Володимир Плетюк закликав усіх, від кого це залежить, докласти максимум зусиль для мобілізації коштів до міського бюджету, щоб його виконання у грудні склало б не менше 105%.

Також на сесії міської ради ішлося про те, що, згідно з обласним рішенням, додатково виділено 600 тис. грн на опорну школу – на капітальні видатки. До того Шумська ЗОШ І-ІІ ст.№1, а саме вона є опорною і, наразі, єдиною в районі, отримала понад 300 тис.грн.

Це вкотре підтверджує думку про те, що опорні школи – це добре, і їх потрібно створювати,наразі саме їх стимулює держава фінансово. На запитання в. о.старостис Рохманів Віктора Карп`юка про те, як будуть розподілені ці кошти, адже філіями опорної школи є Рохманівська ЗОШ І-ІІ ст., Залузька ЗОШ І ст. та Онишковецький НВК? міський голова відповів, що це не прерогатива сесії, і наскільки відомо, напередодні керівники даних навчальних закладів збиралися та обговорювали це питання і дійшли згоди.

Також на сесії проголосували за міжбюджетні трансферти, внесли зміни до структури міської ради – ішлося про розширення повноважень та збільшення кількості послуг, які надаватиме недавно створений центр надання адміністративних послуг – з переліком детально можна ознайомитися на сайті громади, в газеті «Новини Шумщини» та у в.о. старост і спеціалістів міської ради. По мірі збільшення послуг буде надано додаткову інформацію. І, до речі, у ЦНАП можуть звертатися не лише жителі громади, а й усього району – тут їх привітно зустрінуть, оформлять необхідну послугу, а головне – з комфортом, без черги і зайвих нервів.

Фото без опису

Також депутати міської ради розглянули ряд земельних питань, що стосувалися жителів громади.
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь