Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

6 травня 2016 р. у с. Биківці відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом.

Дата: 10.05.2016 15:34
Кількість переглядів: 1308

Із року в рік часопис віддаляє

Своїх нащадків далі від війни.

Та травень знов знову нагадає,

Як із життя ішли його сини...

 

З того часу, коли закінчилася Друга Світова війна, минув 71-рік. 8-9 травня ми вшановуємо пам'ять про загиблих у кривавій війні і складаємо шану тим, хто залишився живим. Проте з кожним роком свідків тих страшних буремних подій стає все менше і менше. Але їхні ратні подвиги в ім’я рідної неньки України завжди будуть у наших серцях.

6 травня 2016 р. у с. Биківці відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом.

Фото без описуФото без опису

«Ніхто не забутий, ніщо не забуто!» - під таким гаслом від школи розпочалася почесна святкова хода до Обеліску Слави. Попереду колони разом із Державним прапором України та бойовими прапорами із зони АТО, які нам передали Шевчук Роман та Юрій Хом’як, ішли ті, хто воював у Чехії – це воїни-інтернаціоналісти, воїни-афганці та наші односельчани, які вже повернулися із зони АТО, учні та педагоги Биковецького НВК. Діти несли, власноручно зроблені, гірлянди Слави, переплетені синьо-жовтими стрічками та прикрашені червоними маками.

Фото без описуФото без опису

Біля Обеліску на святкову колону вже чекали учасники війни, вдови ветеранів війни, діти війни, односельчани…

Отець Ігор, настоятель Церкви Різдва Пресвятої Богородиці, відправив панахиду за загиблими односельчанами в роки Другої Світової війни…

Фото без опису

Державним гімном після цього розпочався мітинг-реквієм «Свято зі сльозами на очах».

До учасників урочистостей звернулися голова Шумської міської ради Плетюк В. Є., виконувач обов’язків старости с. Биківці Мартинюк Н.А., настоятель Церкви Різдва Пресвятої Богородиці о. Ігор.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Місіонер Ігор із Церкви Християн Віри Євангельської звернувся із словами подяки до тих, хто боронив і зараз боронить Східні кордони Україна від агресора, виконав для присутніх кілька пісень та вручив подарунки для воїнів АТО. Керівник фермерського господарства "Беріжок" Янюк А.І. теж привітав всіх зі святом Перемоги у Другій Світовій війні, а для учасників бойових дій у Чехії, Афганістані та в зоні АТО вручив подарунки.

Члени патріотичного клубу "РОДИНА" - Ковальчук Яна та Хом'як Анастасія, Бондарчук Ілона та Пилип'юк Владислав, Пікулєва Ангеліна та Заказнюк Олександр, Ільчук Катерина та Ільчук Артем читали поезії про ту жахливу війну, про її наслідки для України. Зверталися в молитвах до Господа, щоб оберігав тих, хто боронить східні кордони нашої держави та закликали всіх берегти мир.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів-односельчан та тих, хто загинув, охороняючи незалежність України.

«Молитвою за Україну», у виконанні шкільного ансамблю дівчат «Калина», завершився мітинг-реквієм.

А потім вдячні нащадки тих воїнів, які віддали своє життя в роки грізної Другої Світової війни, несли і несли квіти та гірлянди Слави до підніжжя Обеліска…

 

Життя торжествує в новім поколінні,

Та болі минулі – довіку нетлінні.

З граніту волає грізно і люто:

«Ніхто не забутий, ніщо не забуто!»

Вічний вогонь клекоче: «Люди! Не треба війни,

Щоб не вмирали дочки, сестри, брати і сини».

Вічний вогонь палає, тужать берізки над ним,

Вічний вогонь вимагає: «Миру і щастя живим!»

 

Матеріал підготовлено за допомогою Ковальчук Лариси Георгіївни,

педагога-організатора Биковецького НВК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь