Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Кременецьке об’єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області повдомляє

Дата: 12.10.2017 14:12
Кількість переглядів: 938

З 1 жовтня 2017 року  проведенно перерахунок пенсій відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій".    Перерахунок проведено для 8349 пенсіонерів,  додаткові видатки на виплату пенсії становлять 1млн. 970 тис. грн., середній розмір підвищення пенсійної виплати становить 236,05 грн.

Перерахунок проведено в 2 етапи:

1. Осучаснення заробітної плати, на якому застосовано показник 3764,40 грн. та зменшення величини оцінки страхового стажу до 1 %.

  1. Перерахунок пенсій відповідно до Закону України “Про Державний бюджет на 2017 рік ”з використанням прожиткового мінімуму, встановленого на 01 грудня 2017 року збільшеного на 79.00 грн.

    Виходячи з нового розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність 1452 грн. проведено перерахунок:

  • мінімального розміру пенсії непрацюючим пенсіонерам відповідно до ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»
  • доплати за понаднормовий стаж непрацюючим пенсіонерам відповідно до ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»
  • пенсій за особливі заслуги відповідно до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною";
  • мінімального розміру пенсії по втраті годувальника;
  • мінімального розміру пенсії по втраті годувальника членам сімей військовослужбовців;
  • підвищень, передбачених Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"
  • мінімальних розмірів пенсій військовослужбовцям строкової служби та членам їх сімей, призначених відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”;
  • надбавки на утриманців відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб”
  • мінімальних розмірів пенсій по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС
  • щомісячної державної адресної допомоги інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС
  • державної соціальної допомоги на догляд інвалідам війни з числа військовослужбовців 1,2,3 груп та інших інвалідів війни 1,2,3 груп
  • щомісячної державної адресної допомоги інвалідам війни та учасникам бойових дій
  • доплати до мінімального розміру пенсії непрацюючим шахтарям, на яких поширюється дія Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці» та працівникам, зайнятим обслуговуванням зазначених осіб відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (код виплати 996);
  • доплати до мінімального розміру пенсії незалежно від факту роботи шахтарям, на яких поширюється дія Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці» та яким призначена пенсія по інвалідності відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення»
  • доплати до пенсії за втрату годувальника членам сімей шахтарів, смерть яких настала внаслідок нещасного випадку на виробництві або профзахворювання.

Після проведеного перерахунку пенсія не може бути нижча ніж:

     інвалідам війни 1 групи- 4138,20 грн.

     інвалідам війни 2 групи- 3702,60 грн.

     інвалідам війни 3 групи- 3267,00 грн.

     учасникам бойових дій-  2395,80 грн.

Відповідно до абзацу другого  частини 3 ст. 42 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" працюючим пенсіонерам розмір пенсії, обчислений відповідно до статті 28, не перераховується.

Якщо пенсія по втраті годувальника призначена на двох та більше утриманців, і один з яких працює, то розмір пенсії, обчислений відповідно до статті 28, не перераховується.

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 01.10.2017 року1452.00 грн. перерахунок не провадиться:

  • підвищення дітям війни відповідно до Закону України "Про соціальний захист дітей війни";
  • додаткової пенсії за шкоду заподіяну здоров’ю та компенсаційної виплати за втрату годувальника відповідно до Закону України "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць з 01.10.2017 року1624.00 грн. провадиться перерахунок надбавки, передбаченої Законом України “Про донорство крові та її компонентів ”.

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність 1452.00 грн. провадиться перерахунок щомісячної адресної допомоги (ПКМУ №265 від 01.04.2008 р.) для одержувачів пенсій:

  • за віком/за вислугу років при повному стажі, якщо в даних про інвалідність наявна інформація про  1,2 або 3 групу інвалідності;
  • у разі втрати годувальника;
  • по інвалідності для інвалідів 1,2, та 3 груп;
  • соціальних пенсій для інвалідів 1,2 та 3 групи; та дітям-інвалідам;
  • за віком/за вислугу років при неповному стажі роботи, якщо в даних про інвалідність  наявна інформація про 1,2 або 3 групу інвалідності.

Виходячи із розміру 1373.00 провадиться перерахунок щомісячної адресної допомоги  для тих одержувачів пенсій, які не зазначені вище.

Після перерахунку розмір пенсійних виплат (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, крім доплати тдо надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною), встановлених законодавством не може перевищувати 10740 грн.

 

Начальник Шумського відділу з питань

призначення, перерахунку та виплати пенсій                                                               Р.М.Омельчук

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь