Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Депутати проголосували за головний фінансовий документ громади

Дата: 24.12.2016 11:38
Кількість переглядів: 643

Фото без описуТе, за якими фінансовими правилами житиме Шумська об`єднана громада у 2017 році, на сесії міської ради визначили її депутати, проголосувавши за прийняття бюджету.

Варто відзначити, що значно зросли і дохідна, і видаткова частини бюджету, але зумовлено це вагомим підняттям мінімальної заробітної плати до позначки 3200 грн. Оскільки у Держбюджеті обумовлено те, що відтепер заробітну плату технічному персоналу навчальних закладів та витрати на енергоносії покриватимуть місцеві бюджети, тому на видатки й закладено значні суми. Правда, держава виділила на такі цілі додаткову дотацію, для Шумської громади – 11 млн 600 тис. грн, але цих коштів недостатньо, тому решту суми довелося шукати на місцевому рівні. Але навіть при всіх Фото без описудокладених зусиллях, до кінця року по галузі освіти не вистачає 1 млн 700 тис. грн, навіть при тому, що обраховано ріст ПДФО на рівні 17%.

Через це наразі недофінансовано деякі статті, які, спільно з районом, співфінансуються з власних доходів. На розвиткові проекти наразі заклали всього 314 тис. грн, решта сподіваємося отримати за рахунок участі у різноманітних конкурсах, грантах та за рахунок інфраструктурної субвенції. А наголос буде зроблено на села громади, - на цьому наголосив міський голова.

Також на сесії затвердили цільові програми, договір про передачу міжбюджетних трансфертів районному бюджету. Програму соціально-економічного та культурного розвитку на розгляд депутатів запропонував начальник відділу Ігор Ткачук. Фото без описуПро уточнення бюджету на поточний 2016 рік доповіла начальник фінансового управління Галина Кирея.

Депутати міської ради розглянули й ряд інших питань, адже під кінець року їх накопичилося чимало.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь