Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Відбулось засідання 33 (позачергової) сесії міської ради

Дата: 29.12.2017 11:13
Кількість переглядів: 929

Фото без опису

О станній місяць року для органів місцевого самоврядування виявився неабияк щедрим на сесійні засідання, які потребували прийняття важливих рішень.

Так, в передостанній день робочого тижня зібралися депутати міської ради і проголосували за прийняття на баланс громади комунальної власності району, оскільки на минулій сесії створено Шумський центр надання первинної медико-санітарної допомоги, а кількома днями пізніше рішення про передачу майна, яке стоїть на балансі відповідного районного центру, передали Шумській міській раді на районній сесії. Наразі іде мова про ті заклади, які розташовані на території громади.

 

 

Фото без описуДепутат Віталій Хрищук запитав, чи не розглядали такого варіанту – прийняти у громаду усю первинку району. Міський голова Володимир Плетюк відповів – таку можливість обговорювали, але це можна втілити у реальність лише у тому випадку, коли на районній сесії приймуть рішення про передачу громаді відповідних трансфертів, адже наразі у міський бюджет надходитиме субвенція, розрахована на заклади первинної медицини громади. У разі позитивного вирішення питання, до такої пропозиції можна повернутися у будь-який момент протягом 2018 року.

Депутат міської ради  Анна Гура запропонувала організувати зустріч з працівниками тих закладів та установ, які переходять під юрисдикцію Шумської ОТГ. Через брак інформації виникають певні побоювання. Міський голова пообіцяв це зробити, але, разом з тим, закликав і депутатські комісії проявляти більшу ініціативу, пояснювати людям усі нюанси цього процесу. А, щоб розвіяти страхи, наголосив на тому, що нових людей у штати ніхто не набирає - відбувається перехід працівників з районних структур у міські. Не потребує це і додаткового фінансування, оскільки воно було і досі, просто відповідні суми трансфертами передавали району.

 

На сесії міської ради затвердили рішення виконавчого комітету Шумської міської ради, прийняті в міжсесійний період.

 

Фото без описуА далі були приємні моменти – і депутати, і в.о. старост, і працівники міської ради отримали щирі привітання від міського голови Володимира Плетюка та секретаря міської ради Людмили Павленко.

 

 

 

 

 

 

Шумська школа мистецтв привітала працівників громади з прийдешніми святами та подарувала чудовий настрій усім присутнім.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь