Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Звернення міського голови Володимира Плетюка до жителів міста та сіл об’єднаної громади!

Дата: 27.04.2016 10:10
Кількість переглядів: 917

Дорогі краяни, жителі міста та сіл об'єднаної громади!

У цей Страсний тиждень хочу звернутися до кожного з вас по-особливому. І дуже сподіваюся на розуміння, підтримку, на вашу позитивну реакцію. За кілька днів у наших храмах велично пролунають Великодні дзвони. Ми вітатимемо один одного чудовими словами, які таять у собі невимовну силу.

Ми одягнемося у святкове і принесемо з собою щедрі кошики. Ми приберемо до свята свої домівки. Але не забуваймо й про те, що святково і урочисто має бути і в кожному селі, у місті, на кожній вулиці і провулку. Комунальна служба докладає максимум зусиль для того, щоб очистити довкілля від сміття та бруду, у районі тривали Дні довкілля, у яких взяли участь усі небайдужі жителі краю. Але й кожен з вас має докластися до того, щоб навести лад там, де живемо.

Хочеться звернутися до усіх з великим проханням – не викидайте сміття будь-де, аби лише вивезти з двору. Бо кому шкодимо? Самі собі. Своїм дітям. Самі ж за кілька днів будемо спостерігати, як вітер розносить увесь непотріб, і дихати випарами від шкідливих предметів.

Сьогодні ви маєте можливість укласти договір на вивезення сміття, і робити це цивілізовано. Може, я повторюся, але варто нагадати фразу: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не сміттям». Зрозуміймо це самі, пояснімо своїм дітям, навчімося поваги один до одного і до самих себе.

І ще – у святкові дні ми завжди намагаємося, крім спілкування з родинами, пройтися вулицями міста чи села, виїхати на природу. Пам'ятаймо про те, як ми маємо себе поводити. Днями учні та працівники ДНЗ «Шумське профтехучилище» прибрали у парку відпочинку «Соснина», вивезли звідти гори сміття. Цінуймо чужу працю і чисте довкілля. Бо де приємніше проводити дозвілля – серед чистоти розкішної природи чи серед куп сміття, які залишаємо за собою? Пам'ятайте, що кожен з вас сюди повернеться знову. То ж краще застати всюди лад і чистоту. Щоб кожна вулиця, бодай невеличка, була охайною і затишною. Для цього треба небагато – наше усвідомлення того, що ми все-таки люди, тим більше, ті, які прагнуть потрапити у Європу.

Якщо у вас виникають питання чи побажання до міської ради, якщо потрібна наша допомога чи сприяння у вирішенні важливих питань, ми завжди раді вас вислухати. Віднедавна запрацював сайт громади, то ж ви можете залишати там свої пропозиції чи побажання. Думка Шумчан для нас дуже важлива. Належним чином приймемо і позитивні побажання, і критичні зауваження. У будь-якому випадку це буде стимулом до роботи. Але дуже сподіваємося на нашу співпрацю, бо тільки у єдності і єдиному баченні розвитку нашої громади ми зможемо зробити її економічно сильною і спроможною.

До Великодня залишилося зовсім небагато, але ми ще маємо час, щоб задуматися кожен над своїми вчинками і підійти до свята із світлими думками і добрими справами.

Удачі усі вам, усвідомлення того, що цей світ, своє місто, село можемо змінити ми самі, варто тільки захотіти. Нехай Всевишній допоможе вам на всіх життєвих дорогах, а головне – втілити задумане і жити з миром – з ближніми, сусідами, з кожним, хто творить історію нашого краю.

З повагою і надією – міський голова Володимир Плетюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь