Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

У Шумському НВК, - гімназія відзначили 25 річницю створення Збройних Сил України.

Дата: 13.12.2016 09:19
Кількість переглядів: 1146

Актуальним питанням на сьогоднішній день є формування національної самосвідомості школярів, бажання знати і пам’ятати історичне минуле нашого народу, відродження традицій, звичаїв наших предків.

З приводу цього у спортивному залі Шумського НВК, - гімназія вчителі Захисту Вітчизни Ковальський Ю. В. та Ковальська Л. Л. провели свято «Козацькі забави» між учнями шостих класів присвячене Дню Збройним Сил України. Яке розпочалося віршем «Епілог» учениці 5 гімназійного класу Гук Христини та підняття жовто – блакитного прапора під звуки державного гімну України. Під музику козацького маршу гетьман вивів козаків для спортивних випробувань. До усіх учасників заходу з вітальним словом звернувся директор навчального закладу Добровольський Олександр Миколайович, після чого хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих військовослужбовців, які хоробро захищали на Сході нашу неньку Україну. Курінні представили свої курені та дружно вигукнули свої гасла. Оцінювала спортивні конкурси козацька рада на чолі з директором школи, вчителем трудового навчання Шатровським О. В. та вчителем математики Климчуком А. В. Під час конкурсних змагань звучала весела, бадьора українська музика, що підвищувало емоційність учасників та глядачів. Козаки та козачки шостих класів були одягнені у національні костюми. Між змаганнями для козаків та глядачів співали учні 7 класу Колесник Андрій та Листопадська Валерія пісню «За широким за Дніпром», а також чарівні та завжди усміхнені дівчата подарували танок «Гопак». Після закінчення спортивних випробувань козацька рада нагородила козаків куреня «Гайдамаки» та куреня «Запорожці» пам’ятними медалями.

Особливістю цього свята є не тільки спортивні змагання, але велика ідейність, змістовність, повчальність. Такі заходи прилучають школярів до джерел національної історії, культури. Сприяють патріотичному вихованню, осмисленню себе, своєї особистості як частини великого українського народу, пробуджують національну самосвідомість, загартовують учнів фізично і морально.

А для учнів 10 – 11 класів у шкільному тирі відбулись змагання зі стрільби із пневматичної гвинтівки. Приємно було бачити, що майже усі юнаки відгукнулись взяти участь у стрільбі. Хлопці продемонстрували хороші навики поводження зі зброєю засвоєні на уроках Захисту Вітчизни, та прагнули влучити у десятку. Місця посіли таким чином: ІІІ місце розділили між собою учні 11 класу Нестер Олександр та Шевчук Микола набравши 32 очка, ІІ місце посів учень 10 класу Григоренко Святослав вибивши 47 очок, а перемогу здобув із 49 очками учень 10 класу Омельчук Сергій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь