Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Легалізація зайнятості населення – запорука набуття права громадян на отримання пенсії у майбутньому

Дата: 20.09.2017 08:32
Кількість переглядів: 917

Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачено, що страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

 Тобто, якщо працівнику нарахована заробітна плата не менше законодавчо встановленого мінімального рівня і з неї сплачено страхові внески до Пенсійного фонду України (а з 01.01.2011 року – єдиний соціальний внесок відповідно до Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”), то такий місяць повністю враховується в страховий стаж і заробітна плата за цей місяць враховується для обчислення пенсії.

Якщо ж сума сплачених страхових внесків, менша за мінімальний рівень, страховий стаж становить неповний місяць і обчислюється пропорційно .

Якщо з якихось причин роботодавець не сплачує внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за своїх найманих працівників (причиною може бути і виплата заробітної плати “в конвертах” без сплати страхових внесків, і нарощування заборгованості як з виплати заробітної плати, так і зі сплати страхових внесків), то періоди, за які не сплачені внески, “випадають” із страхового стажу найманого працівника та не включаються  для розрахунку розміру пенсії.

Виплата заробітної плати “у конвертах” та праця без належного оформлення трудових відносин мають характер “руйнівної сили” як для економіки в цілому, так і для кожного громадянина зокрема.

Не позбавляйте себе майбутнього - наполягайте на легалізації виплати заробітної плати і трудових відносин  з роботодавцями.

 

Адміністрація Кременецького об’єднаного управління

Пенсійного фонд України Тернопільської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь