Шумська міська рада - об'єднана територіальна громада

Тернопільська область, Кременецький район

Скоординувати дії, налагодити співпрацю та дізнатися про найближчі плани.

Дата: 11.01.2017 08:21
Кількість переглядів: 820

Такою була мета робочої зустрічі, яку міський голова Володимир Плетюк провів 10 січня з керівниками та представниками агропідприємств, що обробляють землю на території Шумської об’єднаної територіальної громади.

Кожен мав можливість висловити власні пропозиції та зауваження, а також заручитися підтримкою міської влади у тих питаннях, які можливо вирішувати у рамках компетенції міськради. Зокрема, Володимир Плетюк наголосив на тому, що має конкретну інформацію про європейські гранти, які запропоновано для українських сільгоспвиробників, тому, якщо є бажання працювати у даному напрямку, зокрема, що стосується переробки, то міський голова готовий підтримати такі підприємства чи підприємців.

На зустрічі були присутні працівники міськради, зокрема, представники юридичної та земельної служб, які надали консультації щодо питань, що прозвучали, і також повідомили про те, що у міській раді уже є реєстратор, тому до нього можна звертатися – всі питання, які входять до його компетенції, обіцяють вирішувати швидко і якісно.

Свої пропозиції щодо майбутньої співпраці висловили керівники ФГ «Івашенюків», ТОВ «Шумськ-агро», представники ТОВ «Бриківське», «Смарагд-агро» та ПП Тимощук В.Є.   .

Зокрема, ішлося про облікування землі, відумерлу спадщину, приватизацію земель, порушували питання ставків, а, особливо, гідроспоруд на території сіл громади, ремонту доріг.

Домовлено також про координацію дій, адже часто на території села працює кілька орендарів, і якби з акумулювати кошти, які вони виділяють на соціальні проекти чи благодійну допомогу, можна було б вирішувати питання глобальніші для жителів населеного пункту. З таким твердженням погодилися усі присутні на зустрічі. Прикро, що не всі представники агропідприємств завітали на таку зустріч, зокрема, були відсутні ті, які не виявляють бажання співпрацювати. Але всі вони мають пам’ятати про наступне – їм і далі треба розвивати на території громади свій бізнес, а, отже, така співпраця необхідна, бо орендують вони землі місцевих селян, і громада буде відстоювати їхні інтереси.

Такі зустрічі стануть традиційними, тому аграрії мають все-таки брати у них участь і думати про співпрацю та спільні проекти в інтересах людей, які довірили їм свою власність – земельні паї.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь